Son Dakika: Borsa Yatırımcılarına Önemli Hisse Tavsiyesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Borsa Yatırımcılarına Önemli Hisse Tavsiyesi

Son dakika haberi: Borsa İstanbul yatırımcısını ilgilendiren son dakika açıklaması ve önemli uyarılar FODER'den geldi.

Borsa 22 Haz 2022 08:56 0
Son Dakika: Borsa Yatırımcılarına Önemli Hisse Tavsiyesi

Borsada hayati tavsiye.

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Yönetim Kurulu Başkanı Attila Köksal , Dünya'dan Burcu GÖKSÜZOĞLU 'na konuk oldu ve yatırım yapmak isteyen vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. 

Köksal yaptığı açıklamada son dönemlerde yabancı para çıkışlarının arttığı, yerli yatırımcının da güveninin azaldığını söyledi. 

"Borsa konusunda da gerçekçi olmak lazım." diyerek borsa konusunda düşüncelerini, analizlerini açıklayan Köksal, " Türk Borsası son 10 yıldır hatta belki daha uzun zamandır reel getiri üretemiyor. Bu bir gerçek ve ekonomimizin durumu da ortada. Türkiye ekonomisi iyi bir yönde gitmiyor." dedi.

ENFLASYONİST ORTAMDA VATANDAŞ BORSAYA GELİYOR

Yüksek enflasyona karşı parasının değerini korumak isteyen vatandaşların borsaya geldiğini söyleyen Köksal, "Bizim borsamız küçük bir borsa, dolayısıyla fon akışları olduğu zaman yükselen bir borsa. Ama diğer taraftan da yabancılar çıkıyor borsadan." dedi.

YABANCILAR NEDEN ÇIKIYOR? EN KÖTÜSÜ DE BU

Yabancıların ekonominin iyiye gideceğine dair inancının kaybolduğunu ve bu nedenle çıktıklarını söyleyen Köksal, çıkan yabancıların hepsinin kurumsal olduğunu , yani hisse değerlemesini iyi bilenler olduğunu söyleyerek, "Ve bu çıkan yabancıların da hemen hemen hepsi kurumsal yatırımcı. Yani bu hisse senedi değerlemesini yapmayı bilen kişiler. Dolayısıyla onlar yanılıyor, biz yanılmıyoruz, biz borsanın iyiye gideceğini düşünüyoruz dememiz de biraz kendimizi kandırmak gibi oluyor."

AMA ŞU DA BİR GERÇEK

Köksal sözlerinin devamında, "Ama şu da bir gerçek, Türkiye’de çok iyi şirketlerimiz de var çok iyi bankalarımız da var. Bunlar büyümeye gelişmeye de devam edecekler ama içinde bulunduğumuz bu ekonomik durgunluk veya olumsuz ekonomik dönem bir süre daha devam edecek gibi." dedi.

AL SATÇILAR PARANIZIN YÜZDE 98'İNİ KAYBEDERSİNİZ

Borsada al sat yapanlara da seslenen Köksal, "Borsada temkinli olmakta fayda var. Onun için kısa vadeli al-sat’larla para kazanmaya çalışmak, bu tür maceralara girmek kesinlikle son derece riskli. Halka arzlarda da, her halka arz yapan şirket mutlaka kazandırır diye bir şey yok. Yatırımcılara mutlaka hisse senedi yatırımı yapmaları tavsiye ediyoruz ki sadece Türk hisse senetlerine de değil, global hisse senetlerine de yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Türkiye’ye yaptıkları yatırımlarda da borsa kısa vadeli al-sat’lar yaparak kazanma peşinde koşmak yerine daha iyi yönetilen birçok yatırım fonlarını öneriyoruz. Alım satım yaparak para kazanmanız imkansıza yakındır. Her gün alsat yapanların yüzde 98’i bir iki yıl içinde tüm birikimlerini kaybediyorlar." dedi.

Uyarı : Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç