Son Dakika: Borsa İçin Bomba Tahmin Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Borsa İçin Bomba Tahmin Geldi

Dolar ve altın konusunda açıklama yayınlayan Avrasya Yatırım, borsa hakkında bomba tahminlerde bulundu.

Borsa 13 Tem 2022 12:05 0
Son Dakika: Borsa İçin Bomba Tahmin Geldi

Yatırım yapacak kişilere ciddi bir yatırım tavsiyesi verildi. 

Avrasya Yatırım'dan yapılan son dakika açıklamasında 1 sene içinde ciddi para kazandıracak yatırım aracına yer verildi. Youtube resmi sayfası üzerinden yayımlanan videoda söz konusu şirket, gelecek seneye kadar doları, altını geçecek , daha fazla kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

KONUT FİYATLARI NE OLACAK?

Programa konuk olan Remzi Özdemir yaptığı açıklamada, konut fiyatlarında ciddi bir yükseliş olduğunu, ancak konutta, arsada tarlada bu yükselişlerin her 10- 15 senede bir olduğunu , bir dönem ciddi bir yükseliş olduğunu, daha sonra bu yükselişin durulduğunu söyledi. Kendi oturmak için ev alacakların muhakkak ev alması gerektiğini, fiyatına bakmaması gerektiğini söyleyen Özdemir, fiyatların artık düşmeyeceğini, ancak son 1,5-2 yılda olduğu gibi de ciddi bir yükselişe girmeyeceğini söyledi. 

Özdemir açıklamasında, "Eğer oturacaksan o evde, 3 milyon da olsa alacaksın. Çünkü bunun karı zararı olmaz. Ancak yatırım amacıyla ben alayım 1 milyona alayım 2 milyona satayım dersen önümüzdeki dönem bu artık bitti. Yani konutta arsada bu dönemsel oluyor. Her 10 yılda 15 yılda bir bir trend yakalanıyor. Ancak şu anda evet konutta alım var fiyat balonu var. Hiçbir zaman şok düşüş beklemeyin. Maliyetler çok yüksek." dedi.

ALTIN NE OLACAK?

Altın konusunda da açıklama yapıldı ve Amerika Merkez Bankası'nın pandemi döneminde piyasaya sürdüğü 4 trilyon dolardan fazla parasını geri çekeceği, bu geri çekmenin kademeli şekilde yapılacağı söylendi. Bu durum ile birlikte altın ons fiyatında baskılamanın devam edeceği ve yeniden 1800-1900'lü seviyelerin görülmesinin zor olduğuna yer verildi. 

Ancak bir siyasi kriz çıkması, uluslararası düzeyde bir sıkıntının çıkması , olası bir savaşın altını yükselteceği de eklendi.

1'E 4 KAZANDIRACAK YATIRIM ARACI

Açıklamanın devamında ise borsaya değinildi. Borsa ile ilgili açıklamada, dolar bazlı grafikte düşüş olduğu, 2009 yılında borsanın 140 dolar seviyesinde olduğu, son olarak 2022'de de 140 dolarda denildi ve "2013 yılında ve 2015 yıllarında 500 dolara vurmuş bir borsa var. Çünkü AK Parti'nin güveni bitirmesi nedeniyle bir çıkış izliyoruz. 2018 yılında 55 milyar dolar olan yabancının hisse stoğu, şu anda 15 milyar dolara düşmüş durumda. Bizim baz senaryomuz şu: Hangi yatırım aracı 1'e 4, 1'e 5 kazandıracak: Cevap borsa. Çünkü 2023 seçimlerinde AK Parti gittiği zaman yerine gelecek hükümete iç ve dış güven sağlanacağı için bu kaçan 55 milyar dolar zaman içinde Türkiye'ye geldiğinde 2023, 2024 ve 2025'in ilk ile ikinci yarısında biz tekrar 500 doları göreceğiz.

Yani sırasıyla 222 dolar, 322 dolar , 402 dolar ve 500 doları grafikte belirtilen seviyeler görülecek." dendi.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç