Son Dakika: Borçlara Yapılandırma ve Af Geliyor Ama Tek Şartla
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Borçlara Yapılandırma ve Af Geliyor Ama Tek Şartla

Vergi borçları ile cezalara yapılandırma ile ilgili son dakika haberi geldi.

Son Dakika 19 Tem 2022 14:12 26
Son Dakika: Borçlara Yapılandırma ve Af Geliyor Ama Tek Şartla

Son dakika: KYK düzenlemesi sonrası bir af daha geliyor.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenleme dün geldi. Cumhubrşakanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada gençlerin KYK kredi borçlarının faizlerinin silineceğini, sadece ama paranın alınacağını söyledi. 

Bu müjdes onrası milyonlarca vatandaş, vergi ve ceza borçlarına da düzenleme gelmesini , faizlerin silinip ödeme kolaylığının sağlanmasını istedi. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan vatandaşları umutlandıran bir son dakika açıklaması geldi.

Daha önce yaptığı açıklama ile KYK düzenlemesini önceden haber veren, kulislerden aldığı bilgileri veren Ankara Kuşu, Twitter adresi üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında vergi ve ceza borçlarına da yapılandırma geleceğini söyledi. Söz konusu paylaşımda "Vergi ve ceza borçlarını ödeyemeyenler için yeni yapılandırma yolda." denildi.

AF GELİR AMA TEK TAKSİTTE ÖDEYENE

Vergi ve ceza borçlarına gelmesi beklenen yapılandırmada peşin ödeme yapacakların faizlerinin silinmesi , iki taksitte ödeyeceklerin de faizin yüzde 50'sinin silinmesi bekleniyor.  Seçim sürecine girilmsei ile birlikte beklenen yapılandırma için meclisin açılması bekleniyor. Taksitli ödemelerde faizin uygulanması bekleniyor. Af sadece peşin ve 2 taksitte ödemelerde olacak.

1 Ekim tarihinde meclisin açılması ile birlikte yapılandırma kanun teklifinin meclise gelmesi ve kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

BANKA BORÇLARI

Vatandaşlar, geçirdikleri zor günler nedeniyle bankaların borçlarına da düzenleme gelmesini istiyor. Ancak bu konuda bir çalışma maalesef yok.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Beklenen yapılandırmada vergilerin, cezaların, trafik cezalarının, MTV'nin, GSS primlerinin ve diğer borçların yapılandırılması bekleniyor. Siz hangi borca yapılandırma bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yapılandırma başvurularını finans7.com olarak anbe an takip ediyoruz. Başvurular başlayınca bildirimle takipçilerimize haber vereceğiz. Uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Adana

Yorumlar (26)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Lütfen Belediye kira borçları yapılandırma olması gerekiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gümrük cezalarına af gelsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gss borcuna af gelsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sgk borçlarınada yapılandırma gelsin.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bağkur borclarina af gelsin