Son Dakika: Borçlara Yapılandırma Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Borçlara Yapılandırma Geliyor

Son dakika haberi: Borçlara yeni yapılandırma geliyor. Düzenleme için hazırlıklar başladı.

Son Dakika 15 Kasım 2022 08:44 3
Son Dakika: Borçlara Yapılandırma Geliyor

Son dakika haberi: Yeni yapılandırma geliyor.

Borçluları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Geçen hafta meclisten geçen ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren torba yasadan sonra borçların silinmesi sürecine girilirken 2 bin liranın üzerinde borcu olan vatandaşlar , yeni yapılandırmanın gelmesini beklemeye başladı.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre , seçim sürecine girilmesi ile birlikte partilerin saha çalışmasının hızlandığı ve sahada yapılan çalışmalarda vatandaşlardan gelen birçok talebin AK Parti tarafından değerlendirildiği ve taleplerin karşılanması için mecliste çalışmalar yapıldığı görüldü. 

Sabit gelirlilerin maaşlarına yapılacak zamlar için yılbaşı işaret edildi. 2 bin liranın altındaki borçlar iel KYK kredi borçlarının faizlerinin silinmesi düzenlemesi meclisten geçti. Bu düzenlemeler sonrası yeni düzenleme gündeme geldi.

Gelen bilgilere göre Çitfçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredileri, SGK prim borçları ile vergi borçlarının yeni bir yapılandırmaya tabi tutulmasının gündemde olduğu öğrenildi. Vergi dairelerinde olan borçların yapılandırma kapsamına alınması ve peşin ödmee durumunda faizlerin silineceği ve kalanm borcun da 2 ayda bir taksit ödemesi olacak şejilte 18 taksite bölünmesi gündemede. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Sizce hangi borçlara yapılandırma gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN GELECEK?

Henüz bir tarih verilmedi. Ancak yeni yılla birlikte yapılandırmanın mecliste gelmesi bekleniyor. Yapılandırma gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com   | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vergi borçları kredi borçları faizler silinip ana para üzerinden taksite bölünmesi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
vergi borçları ve kredi borclarına
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Genel Sağlık sigortası (GSS) Silinmeli