Son Dakika: Borçlar Silinmeye Başladı: Başvuru Nasıl Olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Borçlar Silinmeye Başladı: Başvuru Nasıl Olacak?

Son dakika haberi: Varlık yönetim şirketlerine borcu olan vatandaşlar , maske cezası olan, sokağa çıkma cezası olan vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi.

Son Dakika 25 Kasım 2022 17:20 5
Son Dakika: Borçlar Silinmeye Başladı: Başvuru Nasıl Olacak?

2 bin liranın altındaki borçlar ile maske cezaları siliniyor: Başvuru olacak mı?

Meclisten geçen haftalarda geçen torba yasa ile birlikte borçlara düzenleme geldi. Bugün yapılan açıklamada KYK kredi borçlarının faizlerinin silineceği , faizlerin silinmesi ile birlikte yeni borçlar erişime açıldı. KYK kredi faizlerinin bugün silinmesi ile birlikte 2 bin liranın altındaki icralık borçlar için araştırmalar başladı. Vatandaşlar, borçların silinmesi için herhangi bir başvuru yapıp yapmayacağını araştırdı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı GİB tarafından REsmi Gazete'de tahsilat genel tebliğleri yayımlandı v yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre maske başta olmak üzere salgının yayılmasını önlemek için alınan tedbirlere uyulmaması yüzünden 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar verilen para cezalarının silineceğine yer verildi.

ÖDENENLER İADE EDİLECEK Mİ?

Bu aşamada en merak edilen konu ise cezasını verenlerin parasının iade edilip edilmeyeceği konusu olmuştu. Bu konuda net açıklama geldi ve paraların iade edilmeyeceği , şimdiye kadar cezalarını ödeyenlerin parasının verilmeyeceğini, cezayı ödemeyenlerin cezasının silineceğine yer verildi. 

9 Kasım'dan sonra yapılan ödemeler ise iade edilecek.

BAŞVURU OLACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca yayınlanan açıklamaya göre , borçların silinmesi için herhangi bir başvuru olmayacağı , başvuru olmaksızın borçların silineceğine yer verildi. 

VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİNE BORCU OLANLAR NE YAPACAK?

Varlık yönetim şirketlerine borcu olanlar için bir durum var. Varlık yönetim şirketleri, istemeleri durumunda 2 bin liraya kadar olan borçları silebilecek ve bunları vergiden düşecek. Yani devlet tarafından karşılanmı olacak. Ancak bu şirketin inisiyatifine bağlı. Bu nedenle varlık yönetim şirketleri ile illetişime geçmesi gerekmektedir.

Kadın erkek ilanı bekleyenler bu sayfada >>> bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

KYK BORÇLARININ FAİZLERİ BUGÜN SİLİNDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bugün KYK borçları ile ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu yaptığı son dakika açıklamasında KYK kredi borçlarının faizlerinin silindiğini , bunu e devlet kapısı üzerinden sorgulanabileceğini söyledi. Borçları vergi dairesine devredilen kişilerin ise vergi dairelerine yapılacak bildirim sonrası faizleri silinerek geri ödemeleri yeniden hesaplanacak.

SORGULAMA EKRANI

Hacizlik borçlarınızın silinip silinmediğini UYAP sistemi üzerinden, dosya işlemleri kısmından sorgulayabilirsiniz. Varlık Yönetim şirketlerine olan borçlar için ise şirketlere müracaat etmeniz gerekmektedir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bunu neden kimse dile getirmiyor lütfen siz dile getirin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
genel sağlık sigortası borcu ne zaman silinecek
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kyk kredi borcumun faizlerini yine kontrol ettim yine silinmemiş duruyor bunu nasıl iletebilirim ne olması gerekiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kişilere ve suya doğalgaza olan icra ve haciz borçları silinecek mi?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
borç ne zaman düşer sisteme