Son dakika bölgeye dikkat: Hatay depremi sonrası nerede deprem beklendiğini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika bölgeye dikkat: Hatay depremi sonrası nerede deprem beklendiğini açıkladı

Son dakika açıklaması geldi. Hatay'da meydana gelen büyük depremden sonra Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, deprem beklenen 2 yeri açıkladı.

Bilim ve Teknoloji 20 Şubat 2023 22:29 5
Son dakika bölgeye dikkat: Hatay depremi sonrası nerede deprem beklendiğini açıkladı

Hatay'daki deprem sonrası son dakika açıklaması: Deprem beklenen yerleri açıkladı.

Hatay'da az önce art arda iki büyük deprem oldu. İlki 6.4 büyüklüğünde yaşanan depremden sonra 5.8'lik yeni bir deprem oldu.

ARTÇI DEĞİL TETİKLENEN BİR DEPREM

Ntv canlı yayınına katılan  Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz yaptığı son dakika açıklamasında bu depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin artçısı olmadığını, bunun tetiklenen ayrı bir deprem olduğunu, 6.4 'ten sonra meydana gelen depremin bu 6.4'lük depremin artçısı olduğunu söyledi. Tüysüz açıklamasında, "Bu artçı değil tetiklenen bir deprem. Amanos segmenti dediğimiz Türkoğlu'nda bulunan fay Antakya'ya kadar kırılmıştı. Şimdi Antakya'nın içinde Akdeniz'de deprem beklentisi var. Bunun üzerinde gelişen 6.4 büyüklüğünde verildi. Tetiklenen bir depremdir. Özellikle bölgede hasarın artmış olma ihtimali yüksek" ifadelerini kullandı.

YENİ DEPREM OLUR MU? NEREDE OLUR?

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Göksun Savrul fayı , Göksun'un hemen batısında bulunan Savrun fayı yine deprem oluşturabilecek bir bölge. Gerçi orada birkaç bin yılda bir deprem oluyor ama bu dengeler büyük ölçüde değişti. Son olarak , 6 Şubat'ta meydana gelen depremin kuzey ucu. Bingöl Palu çevresi. Zaman zaman orada da tetiklenen depremler ortaya çıkıyor. Bu bölgede dikkatli olmak, hasarlı yerlere girmemek gerekir.

ENERJİ AKDENİZ'E KAYDI MI? HATAY'DA YENİ DEPREM OLUR MU?

Bunun bir yürey kırığı yaratıp yaratmadığına bakmak lazım. Ama 6.4 yüreye çıkan ve yüzeyde kırık yaratan faydır. Yine de Antakya Samandağ arasında belki bu büyüklükte bir deprem beklenebilir. Çünkü orada bulunan fayın boyu denizin içerisine doğru oldukça devamlıdır. Eğer böyle devamlılık varsa birkaç defa daha görme olasılığımız var"

CELAL ŞENGÖR'ÜN AÇIKLAMASI

Candaş Tolga Işık: Az önce Celal Şengör'le konuştum, "Arka arkaya gerçekleşen bu 4 deprem (6,4-5,8-5,2-5,2) olağan, beklenen artçı sarsıntılar..." dedi.

GÜNLER ÖNCESİNDE BİLMİŞTİ

Geçen haftalarda Haber Türk'te Fatih Altaylı'nın konuğu olan Celal Şengör, "Oradaki vatandaşlar, 6,4-6,7 aralığındaki depreme hazırlıklı olsunlar" ifadelerini kullanmış ve bölgede depremi önceden söylemişti.

NACİ GÖRÜR

Gazeteci Candaş Tolga Işık yaptığı açıklamada, "Az önce Naci Görür'le konuştum, "Günlerdir uyardığımız Kahramanmaraş depremi sonrası Hatay ve Adana'da beklenen depremin Hatay bölümü bu akşam gerçekleşti. Bundan sonrası için sırada Adana ve Kıbrıs'ta da benzer büyüklükte bir deprem riski var" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 17 Ay Önce
YÜCE RABBİM SEN BİZİ KORU BİZLERE MERHAMET EYLE AMİN
Ziyaretçi 17 Ay Önce
Allah esirgesin cümlemizi inşaAllah
Ziyaretçi 17 Ay Önce
Diyarbakır için varmı acaba
Ziyaretçi 17 Ay Önce
Allahım sen yardım eyle bizlere 🤲
Ziyaretçi 17 Ay Önce
Allah yardımcımız olsun