Son Dakika: Böğ Örümceği Türkiye'de Görüldü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Böğ Örümceği Türkiye'de Görüldü

Son dakika haberi: Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde ortaya çıkan örümcek türü, insanlara saldırıyor.

Sağlık 27 Mayıs 2022 19:10 0
Son Dakika: Böğ Örümceği Türkiye'de Görüldü

Isırdığı yerden büyük bir parça et  koparan örümcek türü Türkiye'de ortaya çıktı.

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte kene ve yılan tehlikesi de arttı. Fakat sıcaklıkla birlikte yeni bir tehlike daha kendisini göstermeye başladı. O da geçen sene hayli panik yaratan Böğ ya da Sarı Kız örümceği. Üzerine 42 numara botla dahi basılsa ölmeyen böğ, ısırdığı yerden de koca bir et koparıyor. Bu saldırılara uğrayan vatandaşlar hemen hastaneye koşuyor.

Türkiye'de son dönemlerde bu sorunun görülme sıklığı oldukça arttı. Sarı kız olarak da adlandırılan örümcek son dönemlerde Doğu ile Güney Doğu Anadolu bölgesinde sıkça görülmeye başlandı.

BOTLA BİLE BASILSA ETKİ ETMİYOR

Son dönemlerde korkulu rüya haline gelen böğe botla bile basılsa çare olmuyor. Karanlıkta ortaya çıkıyor ve ısırdığı yerden koca bir parça et koparıyor.

Sıcak ve kuru arazilerde yaşamakta olan sarı kız , genel olarak sıcak havalarda ve geceleri ortaya çıkmaktadır. Saldırgan bir yapıya sahip olan ve çene gücünün fazla olması nedeniyle ısırdığı yerden koca bir et koparabiliyor.

Boyutu yetişkin bir insan eli kadar olan bu örümcek korkutucu yapısı ile dikkatleri çekiyor. 42 numara bir botla üezrine bastığınızda bile ayakları dışarıda kalıyor ve bu şekilde saldırabiliyor kendini kurtarabiliyor. 

Bu böcek genellikle doğu ve güney doğu anadolu bölgesinde görülüyor.

İşte o örümceğin görüntüsü

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç