Son dakika: Bitcoin'in kaç dolar olacağı tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Bitcoin'in kaç dolar olacağı tahmini geldi

Son dakika haberi: Bitcoin'de tahmin geldi. Gelen açıklamada Bitcoin'in 2023 ve 2024 sonunda kaç dolar olacağına yer verildi.

Kripto Paralar 26 Nisan 2023 09:12 0
Son dakika: Bitcoin'in kaç dolar olacağı tahmini geldi

Bitcoin kaç dolar olacak? İşte son tahminler ve yorumlar.

Kripto para piyasasından son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Bitcoin 28 bin 399 dolar seviyesinde seyrediyor. Geçen aylarda hızlı şekilde yükselen, son günlerde düşüşe geçen Bitcoin ile ilgili son dakika açıklamasında 100 bin dolar seviyesinin 2024 sonunda görülebileceğine yer verildi.

Birleşik Krallık merkezli bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Standard Chartered adlı kuruluş yaptığı açıklamada Bitcoin'in 100 bin dolara çıkabileceğini söyledi. Analistlerden Geoff Kendrick yayınladığı notta kripto kışının sona erdiğini ve Bitcoin'in 100 bin dolar zirvesine doğru yola çıktığını söyledi.

Kendrick konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında,"Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve diğer orta düzey ABD borç verenlerinin çöküşü, Bitcoin’in ‘merkezi olmayan, güvene dayalı olmayan ve kıt bir dijital varlık’ olduğu iddiasını sağlamlaştırdı." ifadelerini kullandı.

“100.000$’lık zirve” başlıklı rapor yayınlayan kuruluş, kripto kışının sona erdiğini ve 2024 yılı sonunda 100 bin dolara çıkma ihtimali olduğunu söyledi. Açıklamada, “Çok lanse edilen ‘kripto kışı’nın nihayet sona erdiğine inandığımız için, Bitcoin’in (BTC) 2024 sonuna kadar 100 bin dolar seviyesine ulaşma potansiyelini görüyoruz” değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamasının devamında, “Geleneksel bankacılık sektöründeki mevcut stres, BTC’nin daha iyi performans göstermesine son derece elverişli ve Bitcoin’in kıt bir dijital varlık olduğu önermesini doğruluyor” diyen analist  gelecek dönemde BTC'nin piyasa içindeki payının ciddi seviyeye artacağına yer verildi. Açıklamada, “Bu avantajlar göz önüne alındığında, BTC’nin toplam dijital varlık piyasa değeri içindeki payının önümüzdeki birkaç ay içinde (şu anda yaklaşık yüzde 45’ten) yüzde 50-60 aralığına geçebileceğini düşünüyoruz" denildi.

250 BİN DOLAR DİYEN VAR

Söz konusu haberde Standar Chartered, BTC'nin 100 bin dolara çıkacağını söylerken geçen ay Fransa'da düzenlenen Blockchain konferansında BTC'nin 2023 yılı içinde yeni bir tarihi zirve yapabileceğini söyledi.

Dev kripto para kurumu Gemini'nin analistleri yaptığı açıklamada Bitcoin'in 100 bin dolar olabileceğini söyledi

Tim Draper ise yaptığı açıklamada 250 bin dolara çıkabileceğini söyledi.

Bitcoin’e en çok inananlardan biri olan Sri Lanka asıllı Amerikalı yatırımcı Chamath Palihapatiya tarafından yapılan açıklamada ise yükseliş olacağını söyledi.

2021 senesinde yaptığı açıklamada, “Bitcoin altının yerini aldı ve 200 bin doları görecek” diyen Social Capital’ın kurucusu olan Palihapatiya dün bir açıklama yaptı ve “ABD’li yetkililer tüm silahlarını kriptoya doğrulttu ve kripto ABD’de öldü” dedi. Bu noktada Palihapatiya, kripto ticaret platformlarının katı ABD menkul kıymetler yasalarına uyması gerektiğini söyleyen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’i hedef alıyor. Çünkü Gensler, SVB’nin batışını kripto piyasasına bağlamıştı. Gensler’e bayrak açan bir tek Palihapatiya değil. Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong da komisyona dava açacaklarını belirtirken; “Regülasyonlar iyileşmezse, şirket merkezini ABD’den taşırız” değerlendirmesinde bulundu.

200 BİN DOLARA ÇIKACAK

Social Capital’in CEO’su Chamath Palihapatiya 2 sene önce yaptığı açıklamada, “Bitcoin 39 bin dolardan 100 bin dolara, oradan da 200 bin dolara çıkacak” öngörüsünde bulunmuş ve “5 yıl, 10 yıl. Ne zaman bilmem ama olacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.

finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç