Son Dakika: Bitcoin'e FED Müdahalesi Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bitcoin'e FED Müdahalesi Geliyor

Son dakika haberi: Kripto paralarla ilgili önemli bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamada yeni düzenleme mesajı verildi.

Kripto Paralar 8 Tem 2022 21:30 0
Son Dakika: Bitcoin'e FED Müdahalesi Geliyor

Fed'den kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması geldi.

Kripto para yatırımcılarını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Amerika Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard tarafından yapılan açıklamada, kripto para piyasasının finansal istikrar riskleri oluşturacak kadar büyümeden sağlam bir düzenlemeye gerek duyduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası tarafından düzenjlenen bir konferansa katılan Brainard, kripto para ve merkzi olmayan finansa ilişkin önemli değerlendirmeler ve açıklamalarda bulundu. 

Yaşanan son sert düşüşler sonrasında gündemde oldukça yer kaplayan kripto paralara karşı güven her geçen gün daha da artıyor. Bu duruma değinen Brainard, kripto finansal sisteminin geleneksel finanstan aşina olunan risklere karşı duyarlı şekle geldiğine yer verildi.

Kripto para ekosisteminin daha geniş finansal sistemin istikrarı için risk oluşturabilecek kadar büyük ya da birbirine bağlı şekle gelmeden önce kripto para sisteminde ciddi ve sağlam bir düzenleme yapılması için temellerin şimdiden atılması gerektiğini söyleyen Brainard'ın bu sözleri dikkat çekti.

GÜÇLÜ DÜZENLEME İSTİKRAR GETİRİR

Güçlü ve ciddi bir düzenleme ile yatırımcıların dirençli bir dijital yerel finansal altyapı oluşturmasına yardımcı olacağını belirten Brainard, düzenleyicilerin istikrarlı bir finansal sistemin sürdürülmesi ve mevzuattan kaçmaya çalışanlar için yurt içinde ve yurt dışında birlikte çalışmaların, düzenlemelerin birlikte yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE

Bitcoin şu anda 21 bin 826 dolar seviyesinde seyrederken Ethereum bin 232 dolar seviyesinde seyrediyor. 

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç