Son dakika: Bitcoin ve Ethereum sert düştü: BTC neden düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Bitcoin ve Ethereum sert düştü: BTC neden düşüyor?

Son dakika haberi: Kripto paralarda son saatlerde ciddi bir gerileme oldu. Yaşanan gerileme ile Bitcoin 2 bin dolardan fazla değer kaybetti.

Kripto Paralar 5 Haz 2023 21:05 0
Son dakika: Bitcoin ve Ethereum sert düştü: BTC neden düşüyor?

Son dakika: Kripto paralar çakıldı. BTC, Ethereum neden düşüyor?

Kripto para piyasasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika açıklamasında Amerika tarafından art arda gelen faiz artırım mesajlarından sonra kripto para fiyatlarında ciddi şekilde gerilemeler görülmeye başlandı. Yaşanan düşüş sonrası kripto para yatırımcıları, düşüşün neden kaynaklandığını araştırmaya başladı. Peki Bitcoin neden düşüyor? Kripto paralarda neden düşüş oluyor? Coinler düşecek mi? İşte kripto para piyasasından gelen son dakika bilgileri ve BTC ile ETH fiyatında son durum.

BİTCOİN 2 BİN DOLARDAN FAZLA DÜŞTÜ

Kripto para piyasasında yaşanan sert düşüşün başını Bitcoin çekti. Bitcoin fiyatında son bir hafta içinde 2 bin doların üzerinde bir gerileme oldu. 4 gün önve 28 bin dolar üzerini gören Bitcoin fiyatı, dün ve bugün yaşanan sert düşüş ile birlikte 25 bin 829 dolara kadar geriledi. İşte BTC fiyatında son saatlerde yaşanan gerilemenin grafiği:

ETHEREUM FİYATI SERT DÜŞTÜ

En büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum fiyatında da gerileme oldu. Geçen gün 1915 dolar seviyesine kadar yükselen ETH fiyatı, dün ve bugün yaşanan sert düşüş ile birlikte 1811 dolara kadar gerileyerek 100 doların üzerinde bir düşüş gösterdi. İşte Ethereum fiyatında son saatlerde yaşanan gerilemenin grafiği:

DİĞER KRİPTO PARALAR DA SERT DÜŞTÜ

Büyük coinlerin gerilemesi ile birlikte alt coinlerde de ciddi düşüşler oldu. XRP fiyatında kısa sürede yüzde 5''lik düşüş görüldü ve 0.50 dolara kadar geriledi.

Doge Coin fiyatında gerileme sert oldu. Yüzde 8 düşen doge 0.06674 doları gördü.

22 dolar seviyesinde seyreden SOL da geriledi ve yüzde 9'a yakın bir düşüşle 20 doları gördü.

NEDEN DÜŞÜYOR?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük kripto borsası Binance ve kurucusu Changpeng Zhao’ya federal menkul kıymetler yasalarının ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı. Açılan dava, kripto para piyasasında şok etkisi yarattı.

ABD'den gelen daha fazla sıkılaşma açıklamaları kripto paralar üzerinde baskıya neden oldu. Baskı ile birlikte kripto paralarda sert şekilde geri çekilme oldu.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com kripto paralar, emtia ve döviz ile yatırım araçları hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç