Son Dakika: Bitcoin Riskli Piyasalardan Ayrışıyor İşte Yükselecek mi Düşecek mi Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bitcoin Riskli Piyasalardan Ayrışıyor İşte Yükselecek mi Düşecek mi Tahmini

Son dakika haberi: Kripto para piyasaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada yükseliş olacak mı olmayacak mı tahmini yapıldı.

Kripto Paralar 9 Tem 2022 21:48 0
Son Dakika: Bitcoin Riskli Piyasalardan Ayrışıyor İşte Yükselecek mi Düşecek mi Tahmini

Kripto para piyasasında yükseliş sürecek mi?

Son günlerde toparlanma gösteren kripto para piyasalarında en merak edilen konu, Bitcoin'in yükselip yükselmeyeceği konusu oldu. Kripto para yatırımcıları, Bitcoin'de son günlerde yaşanan yükselişin sürüp sürmeyeceğini merak ediyor.

Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. ICRYPEX CEO'su Gökalp İçer yaptığı son dakika açıklamasında Bitcoin tahminlerine yer verdi. İçer yaptığı açıklamada Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımı olasılıklarına değindi ve yeni faiz artırımlarının geleceğini söyledi.

Açıklanan son Fed tutanaklarında yeni toplantılarda 75'er baz puanlık faiz artırım kararının beklendiğini söyleyen İçer, açıklamasında şunları söyledi:

"Resesyon ve bozulan makro göstergeler, Fed'in para politikasındaki agresif tonu daha normalize edeceğine dair olan bir beklenti hasıl oluyor bende. Öyle olunca enflasyon zaten geriden takip ediyordu. Büyüme endişeleri de bir taraftan. Endeksten hit yemiş olacaklar. Ve o golü yemiş olacağız. Biz burayı en az yara ile atlatalım havasındayım ben Bitcoin ve kripto paralar üzerinde. 20 bin, hadi çok kaybetmeyelim 17'ye sarksın ama üzülsün ve çıksın. 20'lerde dolaşalım. Bu 2-3 ayı bir buçuk çeyreği böyle geçirelim yıl sonuna doğru nereye oturuyorsa otursun faiz. Oradan da enflasyon aşağıya düşüyor diye mesaj versin Fed. Oradan hoppa deyip yeşillenelim. 

Kontrat fiyatı ile kripto para fiyatı arasındaki negatif fark, kripto lehine kapanıyor. Çünkü insanlar pozisyon kapatıyor. Fiyatların dah da aşağı gideceğine dair betlerden yavaş yavaş vazgeçiyorlar. Piyasa algısını toparlaması açısından güzel bir şey. Ama tek seferde düzelecek bir şey değil. Bu biraz vakit geçirmeli. Bunun için akümülasyona yavaş yavaş gitmeli. Miner'lar ikna edilmeli. Para politikasına da ikna olmalılar. Dolayısıyla bu hareket hurra alıma götürmüyor. Ama benim yatay piyasadaki tezimi de destekliyor."

RİSKLİ PİYASADAN AYRIŞIYOR

Selçuk Geçer yaptığı açıklamada, "Bu hafta başında likidite krizi gerilimi oldu aslında piyasalarda. Benim gözüm sürekli kriptolardaydı. Satış olur diye beklerken olmadı hatta sürekli yukarı doğru gitti. Ayrışıyor mu riskli piyasalardan?" sorusunu sordu. İçer ise, "Biraz şu dönem ayrışıyor. 1-2 haftadır ayrışıyor." dedi.

UZUN VADEDE POZİTİF, KISA VADEDE YAKALANMAYIN"

İçer açıklamasının devamında, "Ayrı ayrı risk öğelerinin 2022 sonunda, 2023 başında konuşulmaya başlanacağı söyleniyor. Fed'i konuşurken yüzde 2'ye yakın enflasyon ümidini koruyorlardı. Ama 2 yıl sonra. 2 yılda neler olur kim bilir. Eskiden insanlar 7 yılda bir riskle krizle karşılaşıyordu. Bu söylemlerle 2-3 yılda bir karşılaşıyoruz. Yükselen dünya borcu, ülkeler borcunu üst üste ekleyip dolaşımdaki paranın artacağına dair tahminimi korurken kripto para tarafında uzun vadede pozitif olmadan edemiyorum. Kısa Vadede de yakalanmayın diyorum." dedi.

İşte açıklamanın tamamı:

BİTCOİN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin şu sıralar  21 bin 857 dolar seviyesinde seyrediyor. 1 Ethereum fiyatı ise 1229 dolar seviyesinde.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç