Son Dakika: Birden Fazla Evi Olanı Üzecek Düzenleme
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Birden Fazla Evi Olanı Üzecek Düzenleme

Konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada birden fazla evi olanlar için yeni düzenlemenin yolda olduğu bildirildi.

Emlak 4 Ağu 2022 10:46 0
Son Dakika: Birden Fazla Evi Olanı Üzecek Düzenleme

Son Dakika: Konutta birden fazla evi olanlara yeni düzenleme.

Konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve konutta fiyatların durulmaya başladığına yer verildi. Fiyatların, konutta son günlerde yaşanan gelişmelerin fiyat artışlarını durdurduğu vbe 3-4 aylık bir durulma aşamasına geçildiğine yer verildi.

Bu durulmanın en büyük nedeni, satılık ev sayısının arttığı , buna karşın talepte azalma olduğu olarak açıklandı. Sosyal konut projesinin duyurulması ile birlikte talepte azalma olduğu açıklanırken fiyatların durulduğuna yer verildi. Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Her yıl 600 ile 700 bin konut üretilip satılmak durumunda. Ekonomideki gidişattan dolayı alımlarda belki bir gerileme olabilir, ancak eylül ayında üniversite öğrencilerinin gelmesiyle kiralık konut ihtiyacı artar” ifadelerini kullandı.

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan yaptığı son dakika açıklamasında konutta birden fazla evi olanlara düzenleme gelmesinin planlandığı açıklandı ve “Çünkü fiyatlar zirve yaptı. Ayrıca ‘birden fazla gayrimenkulü olanlara gelir vergisinde zorluk çıkarma ve yabancı alımlarına ilişkin bir kota gelir mi?’ soruları başladı. Dolarda olası yüzde 10’luk bir yükseliş de iç alımları azaltır. Dolayısıyla bunların piyasada fiyatları kırma ve bozma endişesi başladı. Bunlardan biri olma ihtimali dahi piyasayı bozar” ifadelerine yer verildi.

Emlak, TOKİ haberlerinden , Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç