Son Dakika: Birçok Kamu Memur Alımı İlanları Ertelendi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Birçok Kamu Memur Alımı İlanları Ertelendi

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesine yapılacak memur alımlarında erteleme kararı geldi.

Memur Alımı İlanları 6 Ağu 2022 18:20 0
Son Dakika: Birçok Kamu Memur Alımı İlanları Ertelendi

Bir çok memur alımı ertelendi.

Kamuya en az ortaöğretim mezunları arasından yapılacak memur alımlarında tarihler değişiyor. Devlet kurumlarına yapılacak memur alımı 21 - 28 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılacaktı. Memur alımı için bu tarihler , geçen gün iptal olan KPSS'den sonra iptal edildi ve yeni tarihlerin KPSS sınav tarihlerinden sonra belirleneceği öğrenildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, memur alımlarının ertelendiğini söyleyerek, "2022-KPSS kapsamında 31 Temmuz’da yapılan oturumların iptal edilmesi, 6-7 ve 14 Ağustos'ta yapılacak oturumların da ertelenmesi nedeniyle, kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir. KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül’de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracaktır." ifadelerini kullandı.

HEM KPSS TERCİHLERİ HEM DİĞER MEMUR ALIMLARI

KPSS tercihlerinin yanı sıra diğer kamu kurumlarının da memur alımı için ayarlamalarını yaptığı ve yapılacak KPSS'den sonra kamu personeli alımlarına çıkacağı öğrenildi. Bu nedenle senenin kalan günlerinde ilanlar biraz az olacak. Özellikle lisans, ön lisans ve lise mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile yapılacak memur alımları sınavlardan sonrasına ertelendi. Erteleme sonrası seçim öncesinde ciddi bir kamu personeli alımı yapılacak.

Bu nedenle adayların KPSS'ye iyi bir şekilde çalışması ve iyi bir puan alması gerekmektedir. İlanlardan takipçilerimizi anbe an haberdar edeceğiz. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç