Son Dakika: Bir Mayın Daha Tespit Edildi SAS Bölgede
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bir Mayın Daha Tespit Edildi SAS Bölgede

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Karadeniz'de bir mayın daha tespit edildiğine yer verildi.

Son Dakika 28 Mart 2022 10:25 0
Son Dakika: Bir Mayın Daha Tespit Edildi SAS Bölgede

MSB'den son dakika açıklaması geldi. Ukrayna'dan kopup sürüklenen bir mayın daha tespit edildi.


Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve İstanbul Boğazı'nda bir mayın daha tespit edildiğine yer verildi. Söz konusu açıklamada mayının imha edilmesi için bölgeye ekiplerin geldiği ve müdahale çalışmalarının başladığına yer verildi.


Milli Savunma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan resmi açıklamada, "28 Mart 2022 Pazartesi günü sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkisine bölgede bulunan Sualtı Savunma (SAS) Timleri süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hale getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.


UKRAYNA'NIN RUS SAVAŞ GEMİLERİNE KARŞI DÖŞEDİĞİ MAYINLAR


Deniz mayınlarını Ukrayna, Rusya savaş gemilerini püskürtmek için denize döşemiş, ancak bazı mayınların koptuğu öğrenilmişti. Kopan mayınlardan biri geçtiğimiz gün İstanbul Boğazının Karadeniz tarafında tespit edilmiş ve imha edilmişti. Bu olay sonrası bugün bir mayın daha tespit edildi ve bölgeye giden SAS timleri, mayını etkisiz hale getirmek için çalışmalara başladı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç