Son Dakika: Bir Alt Coin 55 Kat Artarken Bitcoin Öyle Bir Düştü ki...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bir Alt Coin 55 Kat Artarken Bitcoin Öyle Bir Düştü ki...

Son dakika haberi: Kripto para piyasasında sert düşüşler devam ediyor. İşte Bitcoin ve diğer coinlerde son durum.

Kripto Paralar 8 Mayıs 2022 09:42 0
Son Dakika: Bir Alt Coin 55 Kat Artarken Bitcoin Öyle Bir Düştü ki...

Son dakika : Bitcoin kısa sürede büyük değer kaybetti. Bir coin ise yüzde 5500 arttı.

Kripto para piyasasında büyük değişimler yaşanmaya devam ediyor. Fed'in faiz kararından sonra sıkılaştırma adımlarının gelmesi ile birlikte kripto para piyasasında düşüş meydana geldi. Yaşanan düşüş sonrası kripto paralardea kayıplar yüzd 15 seviyelerini aştı. Özellikle büyük kripto paralarda yaşanan kayıplar vatandaşları tedirgin etti. 

DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Gelen son verilere göre kripto para piyasasında sıkılaşma adımlarının baskı oluşturduğuna yer verildi. Fed'in 50 baz puan faiz arttırması ve yeni faiz artırımlarının da gündemde olması sonrası düşmeye başlayan kripto paralar kritik seviyeleri geride bıraktı. Satori Research'ün CEO'su Teong Hng kripto paralar ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve 40 bin dolar seviyelerinin görülmemesi nedeniyle sret düşüşün yaşandığını söyleyerek şunları söyledi: “ABD'deki hisse senedi piyasaları dünün kazanımlarını tersine çevirirken, kripto da aynı şeyi yapıyor.” açıklamasında bulundu.

BİTCOİN 82 BİN LİRA DÜŞTÜ

En büyük kripto para olan BTC, Fed sonrası sert düştü. Grafiğe baktığımızda sert düşüş belirgin şekilde görülürken düşüş eğiliminin de devam ettiği görüldü.  Fed faiz kararından sonra 596 bin 161 lira seviyesine kadar çıkan Bitcoin, kısa süre içinde 513 bin 779 TL'ye kadar gerileyerek 2 gün içinde 82 bin 382 lira birden düştü. Yaşanan bu düşüş küçük yatırımcıları da korkuttu ve para çıkışları BTC'den yapılmaya devam etti. İşte Bitcoin grafiğinde yaşanan değişimin grafiği:

ETHEREUM KISA SÜREDE 420 DOLAR DEĞER KAYBETTİ

Kripto para piyasasından gelen son verilere göre Ethereum'da ciddi kayıp meydana geldi. 3 bin dolar sınırına kadar çıkan Ethereum, Fed sonrası düşmeye başladı ve kısa sürede 2 bin 548 dolara kadar geriledi. İşte Eth fiyatında yaşanan değişimin grafiği:

DİĞER KRİPTO PARALAR

Diğer kripto paralarda değişimler ise şu şekilde:

BNB Coin 359 dolara geriledi.

SOL 77 dolara geriledi.

XRP 0.57 dolara kadar geriledi.

Doge Coin ise 0,1251 dolar seviyesine kadar geriledi. 

BİR GÜNDE 55 KAT ARTAN KRİPTO PARA

Bugün kripto para piyasasında bir alt coin 55 kat arttı. Son verilere göre SHAMAN adlı alt coin, sabah saatlerinde 0.000000000002551 TL seviyesinde olan bu alt coin, kısa sürede fırladı ve 0,000000000141 seviyesine çıktı ve 55 kat değer kazanmış oldu. 

BU SEVİYELERE DİKKAT: BU FİYATIN ALTINA DÜŞERSE...

Dünya'dan Ufuk Korcan Bitcoin'de 35 bin 500 dolar seviyesi ile 33 bin – 34 bin dolar bandının önemli olduğunu, bunların destek bölgeleri olduğunu, buralardan düşmesi durumunda 30 bin doların altını görebileceğini söyledi. Yukarı yönlü rahatlama  için ilk seviyenin 37 bin dolar olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Korcan, 40 bin dolar üzerinin önemli olduğunu söyledi. 

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç