Son Dakika: Binance Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Binance Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Binance hakkında ABD'de soruşturma açıldığı öğrenildi. Kara Para aklamaya yönelik başlatılan soruşturmada yeni gelişmeler var.

Kripto Paralar 1 Eylül 2022 20:10 1
Son Dakika: Binance Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Binance'den kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması geldi. 

Kripto paralarla ilgili son dakiak açıklaması geldi. Açıklamada ABD'li federal savcıların dünyanın en büyük kripto para alımı satımı uygulaması olan Binance'a soruşturma açtığı öğrenildi. Söz konusu soruşturma kapsamında savcıların kara para aklama konusunda inceleme başlattığı öğrenildi.

Savcılar, tüm dökümlerin yanı sıra şirketin genel müdürü ve kurucusu Changpeng Zhao'nun dahil olduğu kara para aklama denetimleriyle ilgili yazışmalar da istendi.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'na bağlı olan kara para aklama departmanı tarafından konu ile ilgili yapılan araştırma sonucunda Binance'ten şirketin yasa dışı işlemlerinin tespit edildiğine yer verildi. Amerikalı müşteriler tarafındna yapılan işlemler konusunda Zhao ve diğer 12 yönetici ile şirketin ortaklarının yazışmalarını gönüllü olarak getirip vermelerini istedi.

Konu ile ilgili başlatılan soruşturmada, 4 kaynağa göre bundan önce açıklanmamış olan Aralık 2020 tarihli talep , Binance'nin ABD Mali suç yasalarına uygunluğuna dair Adalet Bakanlığının devam etmekte olan soruşturmasının bir parçası oldu.

Binance'in Baş İletişim Direktörü Patrick Hillmann, Reuters Haber ajansının bu konuda soruduğu sorularına verdiği yanıtta, "Dünyanın her yerinde düzenleyiciler, endüstriyi daha iyi anlamak için her büyük kripto para işlem platformuna ulaşıyorlar. Bu, düzenlemelere tabi kuruluşların hepsi için standart bir süreçtir ve düzenleyici kurumların olası sorularını yanıtlamak için onlarla düzenli olarak çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Temmuz ayınad Binance işlem hacmi 2 trilyon dolar oldu.

BİTCOİN'DE KARA EYLÜL

Bitcoin ile ilgili Bloomberg beklenen raporunu açıkladı >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bütün pis işlerden kazanılan paralar sanal banka kripto uygulamalari ve buna bnzer uygulamalardan aktarilmakta zaten dunyanin heryerinse geçerli bu durum