Son Dakika: Benzine ve Motorine-Mazota İndirim Yolu Görüntü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Benzine ve Motorine-Mazota İndirim Yolu Görüntü

Son dakika haberi: Brent petrol fiyatında yön değişti. 10 dolar civarında düşen brent petrol sonrası benzin ile motorine indirim göründü.

Ekonomi 25 Nisan 2022 12:22 0
Son Dakika: Benzine ve Motorine-Mazota İndirim Yolu Görüntü

Son dakika haberi: Motorin ve benzine indirim yolu göründü.

25 Nisan günü piyasalar yeni haftaya olumlu havada başladı. Sabah saatlerinde dolar kuru önce yükseldi ancak daha sonra güne yatay seyirle devam etti. Altın fiyatlarında ise yeni haftanın ilk işlem gününde düşüş meydana geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 14.76 TL seviyesinde işlem görürken gram altın fiyatları 910 lira seviyesinden işlem görüyor. İyi haber ise brent petrolden geldi. 

 

GEÇEN HAFTA 110 DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI

Brent petrol fiyatında geçen hafta sert yükseliş görülmüş ve önceki hafta 98 dolara kadar gerileyen brent petrolde 12 dolardan fazla bir yükseliş görülmüş, fiyat 111 dolara kadar yükselmişti. Yükseliş savaş nedeniyle meydana gelmişti. AB'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar yapılmasını içerek teklifi onaylamasının ardından brent petrol fiyatında yükseliş görülmüştü. Bu yükseliş geçen hafta boyunca yatay seyrederken bu hafta iyi haber geldi.

 

YÜZDE 5'E YAKIN DÜŞTÜ

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre brent petrol fiyatında geçen haftaya göre yüzde 5'e yakın bir düşüş görüldü. Yüde 4.83 seviyesinde gerçekleşen düşüşle birlikte brent petrolün varil fiyatı 101 dolara kadar geriledi. Biz bu haberi yazdığımız sırada brent petrol fiyatında değişiklikler sürekl olmakta ve fiyat aşağı yönlü hareketini sürdürmektedir. Saat 12.15 itibarıyla düşüş yüzde 5.04 oldu. Son fiyat 101.27 dolar.

İşte brent petrol fiyatında yaşanan düşüş grafiği:

AKARYAKITA İNDİRİM GELECEKTİ ZAM OLDU

Akaryakıt fiyatlar, 2 hafta önce brent petrolün 100 dolara gerilemesi ile düşecekti. Hem benzin hem motorin fiyatında beklenen indirim haberine brent petroldeki yükseliş dur dedi. Kısa sürede 110 doların üzerine çıkan brent petrol, indirimi zamma çevirdi ve geçen hafta zam gelmişti. 

 

YENİ İNDİRİM YOLU GÖRÜNDÜ

110 dolar seviyesinden düşüş geçen ve bugün 101 dolara kadar gerileyen brent petrol fiyatı ile birlikte benzin ile motorin fiyatına da indirim gelmesi bekleniyor. düşüşün devam etmesi durumunda benzin ile motorine 1 lira seviyesinde indirim bekleniyor. Vatandaşlar, benzin ile mazot fiyatlarının düşmesini istiyor.  İndirim haberi geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç