Son Dakika: 'Benzin ve Motorine Yeni İndirimler Göründü Ama...'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: 'Benzin ve Motorine Yeni İndirimler Göründü Ama...'

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarına yeni indirimler göründü. Fitch, sene sonu brent petrol beklentisini kamuoyuna duyurdu.

Emtia 14 Haz 2022 23:44 0
Son Dakika: 'Benzin ve Motorine Yeni İndirimler Göründü Ama...'

Fitch'ten brent petrol tahmini geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bir son dakika açıklamasında bulundu. Fitch Ratings tarafından yapılan son dakika açıklamasında petrol fiyatları tahminine yer verildi ve son açıklamadan sonra brent petrol varil fiyatı beklentisi 5 dolar yükseltildi.

Tüm dünyada akaryakıt fiyatlarında Rusya - Ukrayna krizi yaşanmaya devam ediyor. Savaş ilk çıktığında 135 dolarlara kadar çıkan ve şu sıralar 120 dolar seviyesinde seyreden brent petrol nedeniyle akaryakıt fiyatları tüm dünyada artmaya devam ediyor. Yıl sonu beklentilerine baktığımızda ise yakın zamanda fiyatların düşmeye başlayacağı görüldü. 

Kredi derecelendirme kuruluşu resmi sayfasından konu ile ilgili yapılan açıklamaya baktığımızda kurum, daha önce açıkladığı 100 dolarlık tahminini değiştirdi ve bu sene brent petrol varil fiyatının 105 dolar seviyesine çıkmasını beklediğini bildirdi. 

Sadece brent petrol varil fiyatı tahmini değil Batı Teksas Türü ham petrol fiyatı beklentisinde de artış yapıldı ve sene sonunda 105 dolar olacağına yer verildi.

2023 YIL SONU PETROL FİYATI NE KADAR?

Gelecek sene ile ilgili yayımlanan petrol fiyatı beklentilerine baktığımızda bunlarda da beklentilerin 5 dolar arttırıldığı görüldü. Brent petrol beklentisi 80 dolardan 85 dolara çıkarken WTI'da beklenti 76 dolardan 81 dolara çıkarıldı. 

2024 YIL SONU PETROL FİYATI

2024 yıl sonu brent petrol varil fiyatı tahmini ise 65 dolar olarak açıklandı. WTI tipi petrol beklentisi ise 62 dolar sevitesinde oldu. 

AKARYAKITTA İNDİRİM GÖRÜNDÜ AMA DOLAR ÇIKMAZSA

Sene sonu brent petrol varil fiyatı 105 dolar olarak açıklandı. Şimdiki seviyesinin 15 dolar aşağısı olan bu seviye ile birlikte benzin ve motorinde bir miktar gerileme olması bekleniyor. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada, dolar kurunun artmaması durumunda indirimlerin geleceği bildirildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç