Son Dakika: Belediye Şirket İşçilerine, TYP, BİT, KİT, Tüm Taşerona Kadro Müjdesi Verdi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Belediye Şirket İşçilerine, TYP, BİT, KİT, Tüm Taşerona Kadro Müjdesi Verdi 2022

Seçim sürecine girilmesi ile birlikte işçilere kadro müjdeleri gelmeye başladı. İşte son dakika açıklaması.

Çalışma Hayatı 23 Ekim 2022 20:49 8
Son Dakika: Belediye Şirket İşçilerine, TYP, BİT, KİT, Tüm Taşerona Kadro Müjdesi Verdi 2022

Taşeron son dakika kadro açıklaması: Seçim sürecinde Belediye şirket işçilerine , KİT, BİT ve diğer tüm işçilere kadro müjdesi. 

2023 yılı Haziran ayında yapılacak seçimlere 8 aydan az zaman kaldı. Seçim sürecine girilmesi ile birlikte partilerden Türkiye turları, mitingler ve ziyaretler ve ziyaretlerle birlikte seçim vaatleri de gelmeye başladı.

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sivas'ta , konakladığı otelde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi ve basına kapalı şekilde görüştü.ç Yapılan görüşmeden sonra Kılıçdaroğlu'nu , söz konusu otelin önünde Karayolları 16'ncı Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçiler karşıladı ve burada Kılıçdaroğlu işçilere seslendi.

İşçilerin kadro istemeleri üzerine CHP Genel Başkanı , işçilerin kadroyu hak ettiklerini, seslerini dillendirdiğini ve dillendirmeye devam edeceğini söyledi. Devletin taşeron işçi çalıştıran bir yapı olmadığını, devletin sigortalı kadrolu işçi çalıştırması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, tüm işçilere kadro sözü verdi ve "Dolayısıyla hakkını da teslim eder. Öyle mevsimlik şudur, budur değil. Daha önce kadro talebinde bulunan taşeron işçiler vardı. Onlarla ilgili tam 3 yıl mücadele ettim, kadrolarını aldılar. Sizler için de mücadele edeceğim. Sadece Karayolları'nda değil, Sağlık Bakanlığı ve diğer alanlarda da çalışan çok sayıda taşeron işçisi var. Hepinizin sendikalı olmasını isterim. Hepinizin hak sahibi olmasını isterim. Her birinizin bir gelecek endişesi taşımamasını isterim, bunun mücadelesini vereceğim. Hiç endişe etmeyin. Onlar 'Nasıl olur da bunlara kadro vermeyiz' diye formül arıyorlar. Hepsini halledeceğiz, hiç endişe etmeyin"  ifadelerini kullandı.

Siz hangi kurumda kadro bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadro müjdesi geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Ay Önce
Belediye şirket işçilerine kim kadro verirse oylar ona
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediye şirket işçisi kadrolu işçi değil, başkanın iki dudağı arasındaki asgari ücrete mahkum edilmiş köledir. 4/d adam gibi kadro istiyoruz.....
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
TYP ÇALIŞANLARI İŞÇİ MİDİR ? Kesinlikle İŞÇİDİR şöyle ki; Kamu kurumları bu statüde çalışan kişilerin işçi olarak kabul edilemeyeceğini ve bu sebeple tazminat hakkı olmadığını savunmaktadırlar. Fakat bu konuda YARGITAY kararları bu çalışanların İşçi olduğunu ve dolayısıyla kıdem tazminatına hak kazandığını açıkça belirtmiştir. İş bu kararın içeriği ve kısa özeti aşağıda verilmiştir. T.C. YARGITAY 9. Hukuk Dairesi Esas: 2019.5463 Karar: 2019.19706 Tarihi: 12/11/2019 TOLUM YARARINA ÇALIŞMA PROGRAMI KAPSAMINDA ÇALIŞANLARIN İŞÇİ OLDUĞU Toplum yararına program kapsamında katılımcı olarak çalıştıranlar sözleşmeli personel veya geçici personel değildir. Türkiye İş Kurumu işveren olmadığına göre asıl-alt işveren ilişkisi de 4857 sayılı İş Kanunu’nun 2. Maddesi kapsamında kabul edilemez. Ayrıca aynı kanunun 7. Maddesi uyarınca geçici (ödünç) iş ilişkisinin yasal unsurları da bulunmamaktadır. O halde yaptıkları iş ve yönetmeliğin 72. Maddesi değerlendirildiğinde işçi oldukları açıktır. İşçi program kapsamında katıldığı kurumda veya işyerinde iş görme edimini hizmet sağlayıcısına karşı yerine getirmektedir. İhale ile hizmet sağlayan yüklenici ücretini ödemektedir. Bu nedenle iş ilişkisi yüklenici ile kurulmuştur. Anılan yönetmelik hükümleri yasal düzenlemeler ile birlikte irdelendiğinde, her ne kadar genelgeye ek katılımcı taahhütnamesinin birinci maddesinde “TYP herhangi bir kamu kurumunda geçici veya daimi surette işçi statüsünü kazandırmaz” yönünde ibare bulunsa da işsizlerin başvurusu sonrası noter kurasıyla veya listeye girmesi üzerine kamu kurum veya kuruluşları, sivil toplum kuruluşları veya özel sektör işyerlerinde çalıştıkları, iş için başvuruda bulunanın bu yönde bir taahhütte bulunmasının statüsünün işçi sayılmasını engellemeyeceği, programa katılanların yaptıkları iş ve yönetmeliğin 72. maddesi değerlendirildiğinde, davacının TYP uyarınca T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı okul işyerinde çalışmasıyla davacı ile iş görme ediminin yerine getirildiği T.C. Milli Eğitim Bakanlığı arasında işçi işveren ilişkisinin kurulduğunun kabulü gerekir. Davacı işçi ile davalı Bakanlık arasında 4857 sayılı 2/1. fıkrasına uygun olarak iş ilişkisinin kurulduğu kabul edilmelidir.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet bende okulda calisiyorum bende kodro istiyorum lutfen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Typ de çalışanlara kadro yokmu