Son dakika: Belediye şirket işçilerine kadro mecliste
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Belediye şirket işçilerine kadro mecliste

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde belediye şirket işçilerine kadro konusunun mecliste bakana sorulduğu görüldü.

Çalışma Hayatı 8 Ağu 2023 19:02 2
Son dakika: Belediye şirket işçilerine kadro mecliste

Son dakika haberi: Belediye şirket işçilerine kadro mecliste.

TBMM'ye önemli bir önerge geldi. Gelen önergeye baktığımızda belediye şirket işçilerine kadro verilmesi konusu Bakan Vedat Işıkhan'a sunuldu.

Seçimlerden sonra TBMM'ye bu konuda ilk defa bir önerge geldi ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'a belediye şirket işçilerine kadro verilmesi talebi iletildi ve kadroda son durumun ne olduğu, çalışma olup olmadığı sorusu soruldu.

MECLİSE GELDİ

TBMM'ye gelen soru önergesinde Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun imzası var. Söz konusu soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan tarafından anayasanın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Tarafıma iletilen bilgide:" 2018 yılında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadro verildi diye şahıs şirketindne kamu şirketine aktarılan ve şu anda asgari ücretin biraz üstünde maaş alan belediye imtiyazlı şirket işçisi 600 binden fazla çalışanın 4d norm kadrolu işçi ve memur işi yapan büro personellerinin 657 sayılı memur kadrolarına geçirilmesini istiyoruz" ifadeleri yer almıştır.

Bu bağlamda;
1- Konu ile ilgili bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

2- Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla bakanlığınız ne gibi iş ve işlemlerde bulunacaktır?"

CEVAP KISA SÜREDE GELİYOR

Soru önergesi meclise geldi. Önümüzdeki günlerde soru önergesine Bakan'dan cevap gelmesi bekleniyor. Cevap geldiğinde bildirimle haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
İnşaAllah herkes hakettiğine sahip olur biz emeğimizin karşılığını almak istiyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Belediye şirket iscileri kadroyu sonuna kadar hak ediyor nolur onlarinda sesini duyun ve kadroyu verin bazik hakları olsunki çalıştıklarının mükafatını alabilsinler çünkü çok çalışan onlarr