Son Dakika: Belediye Şirket İşçilerine Kadro Gündeme Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Belediye Şirket İşçilerine Kadro Gündeme Geldi

Son dakika haberi: Belediye şirket işçilerine kadro ve asgari ücrete zam için son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 16 Kasım 2022 13:45 0
Son Dakika: Belediye Şirket İşçilerine Kadro Gündeme Geldi

Son dakika haberi: Asgari ücret ve belediye şirket işçilerine kadro gündeme geldi.

Yüz binlerce işçi taşerona ve belediye şirket işçilerine verilecek kadroyu araştırmaya başladı. Bu konuda son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada asgari ücretlilere ve belediye şirket işçilerine kadro konusu için Bakan Bilgin ile kritik görüşme yapıldı.

DİSK Genel Başkanı toplantıdan önce yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Görüşmemizin içeriği çalışma hayatında son derce öenmli sorun var. Görüşmede bunlar da gündeme gelecek. Özellikle adaletli bir vergi sistemi için çaba sarf ediyoruz.ç Özellikle kriz koşullarında alım gücünün düştüğü bugünlerde vergilerde adalet olmadan gelirde adalet olmaz. Az kazanandan az çok kazanandan çok alınan, faizin, karın, rantın vergilendirdiği bir sistem lazım. Vergi dilimlerinin son derece düşük belirlenerek hemen bir üst vergi dilimine geçmemize neden olan ve çalışanlar üzerindeki bu ağır vergi yükünün kaldırılması lazım. Bunun için DİSK olarak çaba sarf ediyoruz.

Dünyanın hiçbir yerinde asgari ücret bu kadar çok konuşulmaz. Çünkü Türkiye'de asgari ücret bir ortalama ücret. Biz asgari ücreti konuşurken çalışanların ortalama ücretini konuşuyoruz. O nedenle asgari ücretin belirlenmesi süreci, devletin toplumla yaptığı en büyük toplu sözleşme. 

Aralık ayının baında DİSK olarak raporumuzu ve asgari ücret rakamını hesaplayarak paylaşacağız. Asıl önemli nokta alım gücüdür. Asıl olan rakam değil, ne kadar harcama yapabildiğimizdir. 

Bunun dışında Belediyelerde halen şirketten çalışan, belediye şirket çalışanlarının kadro hakkı gündemimizde. Çalışma Bakanı ile görüşeceğiz.

Çağrımız bunun çözülmesi. "

İşte açıklamanın tamamı:

Görüşme sonrası açıklama henüz gelmedi. Açıklama gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç