Son Dakika: Beklenen Gram Altın Yorumları Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Beklenen Gram Altın Yorumları Geldi

Altın fiyatları hakkında detaylı bir analiz ve tahminler geldi. İşte gelen son dakika açıklamaları ve takip edilecek veriler.

Altın 7 Ekim 2022 08:36 0
Son Dakika: Beklenen Gram Altın Yorumları Geldi

Altın ve dolar kuru hakkında kritik yorumlar.

Piyasalarda faiz indirimi beklentisi rüzgarı devam ediyor. TCMB'nin faiz indirimi, Fed ve diğer merkez bankalarının da faiz artırımından sonra dolar hızlı şiekilde yükseldi. Altın ise Fed'in faiz artırımları sonrası ciddi seviyede düşerken İngilter'nin geçen hafta gittiği tahvil alımı hamlesi ile birlikte yüksleişe geçti ve 1 hafta içinde 100 dolar değer kazandı. Geçen haftalarda 1600 dolar seviyelerine kadar gerileyen ons fiyatı, şu sıralar 1711 dolar seviyesinde. Altında kritik veriler ise bugün açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam verileri.

İngiltere'nin vergi indirim paketi hazırlığı ve tahvil alımı hamlesi ile uzun süredir satışta olan piyasalar alıma geçti ve her yer yeşile döndü. Altın , borsa ve kripto paralar ile emtia fiyatlarında yaşanan yükselişe , resesyon tehlikesi nedeniyle merkez bankalarını nfaiz artırımlarını yavaşlatabileceği beklentisi neden oldu. Fakat bu durum bir verinin beklenmesi ile azaldı. ABD'de tarım dışı istihdam verileri beklentilerin üzerinde gelirse bu algı azalacak. Bu nedenle yatırımcılar temkinli şekilde bekleyişe geçti.

RJO Vadeli işlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn konu ile ilgili yaptığı açıklamada istihdam verilerinin daha zayıf çıkması durumunda altının ralli yapacağını, eğer beklentilerden zayıf çıkarsa Fed'in şahin politikasına devam  beklentisi olacağı ve altın ile borsa ve kripto paralarda düşüş beklendiğini söyledi. Haberkrn yaptığı açıklamada, “İstihdam verileri Fed'in sıkılaştırma politikasına daha fazla açıklık getirebilir. İstihdam verileri beklenenden daha zayıf çıkarsa, altın ralli yapacak. Çok daha güçlü çıkarsa Fed’in şahin politikasının devamına işaret edip altını düşürür” dedi.

Altında 1670 direnç noktasının kırıldığını , 1725 dolara kadar gelmesinin önemli olduğunu söyleyen bu isim, 1725 üzeri kapanışlarda yeni seviyelerin  1738 ile 1754 dolar olacağını, eğer geri çekilme olursa da 1720 ile 1704 dolar aralığının izleneceğini söyledi.

Gram altında ise 1031 liranın önemli direnç seviyesi olduğu, üzerine kapanış olması durumunda yeni direnç seviyelerin 1038 lira ile 1045 lira olduğu bildirildi.

BİR BANKA DÜŞECEK DEDİ

Commerzbank altında düşüş öngörüyor. Konu ile ilgili bankanın önde gelen isimleri yaptıkları açıklamada, “Fed fonlama faizinin 2023 baharına kadar yüzde 5'e çıkmasını, yani mevcut seviyesinden 175 baz puan daha yükselmesini bekliyoruz. Bu nedenle ABD doları, bir süre daha güçlü kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu yıl sonu için altın fiyat tahminimizi aşağı yönlü revize ederek ons başına 1.700 dolara (önceden 1.800 dolar) revize ediyoruz. 2023'ün sonuna kadar altının ons başına 1.800 dolara (daha önce 1.900 dolar) tırmanmasını bekliyoruz.”  ifadelerini kullandı.

DİĞER YORUM

TD’den de konu ile ilgili bir açıklama geldi ve 1.580 dolar uyarısı yapıldı: TD Securities stratejistleri tarafından yapılan değerlendirmede son rallinin 1580 dolara doğru tersine dönebileceği uyarısı yapıldı. 1763 doları güçlü bir direnç seviyesi olarak gören kurum analistleri, Fed'in faizleri 4.5'in üzerine taşımayı planladığını ve hala şahin bir duruş sergilediğini bildirdi ve enflasyon düşene kadar bu duruşun devam etmesini beklediklerini söyledi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Bu ortamda altının gücünü kaybedeceğini ve önümüzdeki aylarda yeniden 1.580 dolarlık hedefimize doğru geri çekileceğini öngörüyoruz” denildi.

FİYATLARDA SON DURUM NEDİR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre haftanın son işlem günün açılış rakamları şu şekilde:

Dolar kuru: 18.57 TL

Euro kuru: 18.21 TL

Ons altın: 1712 dolar

Gram altın: 1022 TL.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç