Son Dakika: Bekçi Alımında Baraj Puanı Yükselecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bekçi Alımında Baraj Puanı Yükselecek

EGM'nin 3 bin 250 bekçi alımına başvuru yapan adayları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Baraj puanı yüksek olacak.

Eğitim 6 Mayıs 2022 10:02 16
Son Dakika: Bekçi Alımında Baraj Puanı Yükselecek

Bekçi alımı sınavında baraj puanı yükselecek.

2022 yılı bekçi alımı ilanı geçen haftalarda yayımlandı ve Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla başvurular alınmaya başladı. Nisan'ın son haftasında başlayan başvurular 13 Mayıs 2022 gününe kadar devam edecek. Adaylar öncelikle 340 TL olan sınav ücretini Halk Bankası'na yatıracak. Başvuru ücretini yatıranlar daha sonra internet üzerindne başvurusunu tamamlayacak ve bekçiliğe başvurusunu yapmış olacaklar. 

SÜREÇ NASIL OLACAK?

Bekçi alımına başvuru yapan adaylar öncelikle evrak teslimi ve ön sağlık aşamasına çağrılacak. Adaylar istenen evrakları teslim edecek ve boy kilo ölçümüne , ön sağlık testlerine alınacak. Bu aşamaları başarı ile geçen adaylar daha sonra yazılı sınava alınacak. 100 sorudan oluşan yazılı sınav aşamasına girecek adaylara Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür testlerinden toplamda 100 soru soruluyor. Sınavda yapılan değişiklikte 4 yanlışın bir doğruyu götüreceğine yer verildi. 

100 sorunun puan hesaplaması ise şu şekilde olacak: Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı.

Yani 60 doğru 20 yanlış yapan birinin puanı 60-5 = 55 olacak.

Baraj puanı ise 50. 50'nin altında alanlar elenecek. 50 üzerinde alanlar ise sıralamaya tabi tutulacak.

BARAJ PUANI 50 AMA...

Yazılı sınavdan geçen adaylardan , alınacak sayının 10 katı kadar aday puan sıralamasına tabi tutulacak ve spor aşamasına çağrılcak. Yani 50 baraj puanı alan herkes mülakata alınmayacak. 3 bin 250 bekçi alımı için sıralama yapılacak ve sıralamada 32 bin 500 kişi çağrılacak. Bu nedenle taban puanın 65 üzerinde olması bekleniyor. 

Bu nedenle adayların yazılı sınav aşamasına daha iyi çalışması gerekiyor. Ne kadar yüksek puan alırlarsa şansları o kadar artacak. 

SİZCE?

Yazılı sınava 4 yanlış 1 doğru uygulaması ile 10 katı adayın çağrılması uygulaması sizce iyi mi oldu? Yoksa kötü mü oldu? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

BEKÇİLİK SÜRECİNDAN HABERDAR EDİYORUZ. HABERLERİ EN HIZLI ŞEKİLDE ÖĞRENMEK İÇİN UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN ÜCRETSİZ İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (16)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
yaw arkadaş erkeklerimiz işsiz nasıl evlenekcekler nasıl yuva kuracaklar düşünen yok, millet can derdine düşmüş devletin kapısına dayanmışlar, halen elemek için sebeb arıyolar. insanların bedduasını ahını alıyolar haberleri yok. yap işte her ilde 5 bin bekçi haksızlık olmaz en azından.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Resmen kandiriyorlar parayi alip tekmeyi basacaklar torpilden baska bisey degil bu keske yapmasaydim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Boşa başvuru senelerdir şu sınavlara giriyorum bir bok olduğu yok hep torpil hep torpil yedikleri kurullar haram zıkkım olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben başvuru yapmadım. Artık devlet sınavlarına da girmekten bıktım ümidimi de kestim. Hak yiyenlere de hakkımı helal etmiyorum.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Millet boşuna para yatırdı ve paralar yattıktan sonra bu kararlar çıktı