Son dakika: Bedelli askerlikte değişiklik yapıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Bedelli askerlikte değişiklik yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada askeralma yönetmeliğinde düzenleme yapıldığına yer verildi.

Resmi Gazete Haberleri 6 Ağu 2023 10:33 0
Son dakika: Bedelli askerlikte değişiklik yapıldı

Bedelli askerlikte değişiklik yapıldı.

5 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan son dakika açıklamasında asker alma yönetmeliğinin değiştiğine yer verildi. Yapılan düzenleme ile bedelli askerlik düzenlemesi yapıldı. Yapılan düzenlemelere baktığımızda detayları şu şekilde yer aldı:

Askerlik çağına gelen kişilerden askerliğe başlamamış, askerliğe elverişli raporu alan, dha önce kuraya ya da sınıflandırmaya müteakip bu haktan vazgeçmemiş olmak şartı ile askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe başvuru tarihinden sonra iki ay içinde kanunda belirlenen fiyatı peşin şekilde ödeyenler yararlanabilecek.

Yoklama kaçağı olmayanlar, bakaya kalmayanlar e devlet ya da askerlik şubelerinden başvuru yapabilecek. Diğerleri ise askerlik şubelerine gidecek.

Kura sonucunda bedelli askerliğe hak kazananlar, 2 ay içinde ödeme yapmazsa, kura ya da sınıflandırma öncesi vazgeçenler başvuru şartlarını sağlaması durumunda bedelli askerliğe yeniden başvuru yapabilecek.Kura ya da sınıflandırma işlemini müteakip bedelli askerlikten faydalanma hakkı elde eden kişiler, bu haftan vazgeçenlere yeni bşavuru hakkı verilmeyecek.

Sözleşmeli er, erbaş uzman erbaş, astsubay ve subay alımını kazanıp eğitimde ayrılanlar, önceki safhalarda askerlik hizmetine başlamamış olmak şartı ile istemeleri durumunda bedelliden faydalanabilecek.

Bedelli akerlik kontenjanı Genelkurmay Başkanlığı tarafından bildirilecek.

Söz konusu düzenleme 5 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. MSB'nin açıklaması ile birlikte düzenlemeler şimdiden sonra yürürlükte. Düzenlemenin tam metni için lütfen TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç