Son Dakika: Bankalardan Döviz Alımı Saatleri Değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bankalardan Döviz Alımı Saatleri Değişiyor

Son dakika haberi: Bankacılık sektörü yaptığı açıklamada, döviz alımı satımı saatlerinin değişmesi için talep geldiğine yer verildi.

Döviz 10 Mayıs 2022 14:31 0
Son Dakika: Bankalardan Döviz Alımı Saatleri Değişiyor

Merkez Bankası'ndan bankalara döviz alımı satımı saatleri için talep.

Dünya'nın son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Merkeze Bankası'nın ve BDD'nın bankalara bir bildirimde buluduğu ve döviz alımı satımında saat sınırlaması getirilmesini talep ettiği öğrenildi. Konu ile ilgili İngiltere Haber Ajansı Reuters'e bilgi veren bankacılar, son birkaç gündür Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan en az birinin koordineli şekilde bankalarla iletişime geçtiği ve bankalara bu talebin iletildiğini söyledi. 

Verilen bilgide son birkaç gündür bu görüşmelerin koordineli şekilde gerçekleştiğine yer verildi. 

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Konu bugün ortaya çıktı. Ancak Merkez Bankası ya da BDDK'dan henüz bu konuda bir açıklama yapmadı. 

NEDEN?

Söz konusu hamlenin dolar kurunun artması sonrası atıldığı ve dolardaki oynaklığın azaltılması için yapıldığına yer verildi. 

Açıklamada bulunan banka personeli, "Bir kurum sabah saat 7 gibi yüksek bir miktar döviz alım talebi girdiğinde bu işlemin piyasanın likit olmaması nedeniyle TL'yi olması gerekenden daha fazla değer kaybı yapabileceğini ve kamunun bunu istemediğini anlıyoruz. Aynı şey ilgili saatte döviz satıldığında da TL'yi olması gerekenden daha çok değer kazandırabilir. Bu adımı büyük kurumsal işlemleri sadece likit saatlerde yapılmasına yönelik bir yönlendirme olarak algılıyoruz" ifadelerini kullandı. 

MAKAS ARTTI

Daha önce döviz almak isteyenler, döviz bürolarından ve bankalardan düşük makas aralığında döviz alabiliyordu. Ancak son dönemlerde döviz kurunda yaşanan aşırı oynaklık nedeniyle makas arttırıldı. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç