Son Dakika: Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Müjde Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Müjde Geliyor

Kredi kartı ve kredi borcundan dolayı icralık olan vatandaşlar için çalışma başlatıldı.

Bankalar 29 Tem 2022 09:20 4
Son Dakika: Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Müjde Geliyor

Kredi kartı ve kredi borcu olanlara müjde açıklaması.

Geçtiğimiz gün bir son dakika geldi. Gelen son dakika bilgisinde Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatıldığı öğrenildi. Başlatılan çalışmalar kapsamında hazırlıklarda son aşamaya gelindiği ve önümüzdeki günlerde bu konuda açıklamanın , müjdenin verileceği öğrenildi.

DAR GELİRLİLER İÇİN 

Söz konusu çalışmaların dar gelirli vatandaşlara yönelik başlatıldığı, başlatılan çalışmalarda sona aşamaya gelindiği öğrenildi. Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasındaki görüşmeler sonucu hazırlanan taslak çalışmanın sona erdiği ve ilk kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı öğrenildi. 

PEKİ ÇALIŞMADA NE VAR?

Akşam Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere baktığımızda çalışmalar kapsamında kredi ve kredi kartı borcundan dolayı icralık olan vatandaşlara yönelik düzenleme yapılacağı öğrenildi. Özellikle borcundna dolayı mahkemelik olan, icra dosyası olan , geliri az olan vatandaşlar için yapılacak çalışmada yeniden yapılandırma dahil olmak üzere birçok seçenek masada.

İki bakanlık tarafından yapılan ortak çalışma ile kredi ile kredi kartı borcu ile diğer borçlardan dolayı zor günler geçiren vatandaşlara yeni düzenlemeler yapılacak. 

İCRALIK KİŞİ SAYISI İKİ KATTAN FAZLA ARTTI

Kredi kartı borcu ve kredi nedeniyle icralık olan kişiler ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay , her 6 aileden birinin icralık olduğunu söyleyerek, "Kredi kartı yüzünden icraya verilenlerin sayısı geçen yıla göre yüzde 122 arttı. Tüketici kredisi yüzünden verilenlerin sayısı da yüzde 76 arttı. Son 5 yılda bankaların borcu yüzünden icra takibine aldığı vatandaş sayısı 4 milyon 150 bine dayandı. Türkiye'de 25 milyon aile bulunduğunu göz önüne alırsak neredeyse her 6 aileden birinin başında bir icra dosyası sallanıyor." ifadelerini kullandı.

DÜZENLEME GELİYOR

Dar gelirlilerin borçları için yapılacak çalışmanın tamamlandığı ve ilk kabinede görüşüleceği öğrenildi. İlk kabine toplantısının ise 1 Ağustos tarihinde yapılması bekleniyor. (Not: Kabine tarihi henüz netleşmedi. Ancak beklenti 1 Ağustos'ta yapılması yönünde.)

Kabine sonrası açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
işalah kredı kredı kartları borcları sılınır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hiç bir şey çıkmaz öncekiler gibi öyle bir düzenleme olurki kimse yararlanamaz... Borçları olana yapılandırma çıksa ona bile razıyız.en azından tüketici kredilerinin vadesini uzatsalar o bile yeter ama herşeyei kısıtlıyorlar vadeleri düşürüyorlar sıktıkça sıkıyorlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Cepte para olmayınca yapılandır dur hepsini silsinler ödeme ile geçip gitti hayatımız yaşamayı unuttuk veya öldük haberimiz yok.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu konda devletimiz bizler yaniz bırakmayacağını iy biliyoruz inşallah olurda herkes bir nefes alır