Son Dakika: Bakan Vedat Bilgin'den Asgari Ücret 9 Bin TL Olacak İddialarına Cevap
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bakan Vedat Bilgin'den Asgari Ücret 9 Bin TL Olacak İddialarına Cevap

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücret iddialarına sert tepki geldi.

Son Dakika 11 Ekim 2022 12:17 1
Son Dakika: Bakan Vedat Bilgin'den Asgari Ücret 9 Bin TL Olacak İddialarına Cevap

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'asgari ücret 9 bin TL olacak' yorumlarına tepki gösterdi ve açıklama yaptı.

Bakan Bilgin dün kabine sonrası yaptığı açıklamada, “Asgari ücret, üzerinde rakam yarıştıracağımız bir konu değil. Asgari ücret benim de karar vereceğim bir konu değil. Asgari ücret tespit komisyonu var. Enflasyon oranını değerlendirerek asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenecek.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine toplantısından sonra basın mensupları ile bir araya geldi. Bilgin açıklamasında, "Asgari Ücret Komisyonu'nun kararıyla ortaya çıkacak bir konu. Böyle loto tahmini yürütür gibi şu kadar olacak, bu kadar olacak gibi açıklamaları kim yapıyor bilmiyorum ama bunların hiçbir geçerliliği yok" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Keyfi olarak belirlenmez bu. Şimdiden rakam telaffuz etmek doğru değil. Ekim ayındayız. Ekim, kasım, aralık ayları ve sonrasında enflasyon rakamlarını göreceğiz ve komisyon karar verecek. Keyfi olarak çıkıp asgari ücret rakamı şu olacak ya da bu olacak demek mümkün mü? Bunları söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Ya süreçten bihaberler ya da öylesine tahmin olarak açıklıyordur herhalde"

GELİR VERGİSİ ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Gelir vergisi ile ilgili düzenleme yapılacağını, bunun üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Bilgin, "Onunla ilgili çalışıyoruz. Sayın Maliye Bakanımızla paylaştık, görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kardeşim bankamatikte kalp krizi geçirmiş maaş bekleyen işçiye 112 ambulans ile eline acilde verin maaşını. bu tiyatro sahnesinde zam oranı açıklandığı bilginize sunulmuştur