Son dakika: Bakan Işıkhan emekli maaş zammı için tarih verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Bakan Işıkhan emekli maaş zammı için tarih verdi

Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında emeklilere yeniden zam için tarih verdi.

Son Dakika 28 Mart 2024 20:11 6
Son dakika: Bakan Işıkhan emekli maaş zammı için tarih verdi

Son dakika: Bakan Işıkhan emekli maaşına düzenleme için tarih verdi.

Emeklileri yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında emeklilere yeniden zam için tarih verdi. İşte son dakika gelişmesinin detayları yazımızda.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI TEKRAR MASAYA GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli maaş zammı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Nasıl emeklilerimizin refahını artıracak en iyi ve en yeni uygulamaları bugüne kadar hayata geçirdiysek, bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün ifade etti. Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen programda konuşan Bakan Işıkhan, emekli maaşlarının zammı memur emeklilerinde toplu sözleşmeye göre; SSK ve Bağkur için de enflasyona göre şekillendiğini hatırlatarak, "Biz, ihtiyaçlar ve imkanlar doğrultusunda çoğu zaman bu tutarların çok daha üzerinde emeklilerimiz için adımlar attık. Denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz. Ayrıca; daha önce de söylediğimiz gibi, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi yönünde düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Yine esnaflarımızın emeklilik için gerekli sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliği gidereceğiz" diye konuştu.

BANKA PROMOSYON AÇIKLAMASI

Emeklilere yönelik olarak başlatılan banka promosyonları ile ilgili de açıklamada bulunan Bakan Işıkhan, "Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerimize yönelik olarak başlattığımız promosyon ödemesi uygulamasının kamu bankalarında 2 katına çıkarılarak 8 ile 12 bin lira arasında olacağını duyurmuştu. Bunun dışında ölüm aylığı hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon duyurusunu yapmıştık. Bu hafta pazartesi gününden itibaren de promosyonlar için başvurular alınmıştı. Bugün itibariyle kamu bankalarımız emeklilerimize promosyon ödemelerini yapmaya başladılar. Tüm emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bununla birlikte, Kamu bankaları haricinde diğer bankalarla da protokol imzalama sürecini tamamladık. Özel bankalar da, kamu bankaları tutarları asgari olmak üzere promosyon miktarlarını güncelleyecekler. Biz, sağlam politikalarla emeklilerimize mümkün olan en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. 2002 yılında iktidara geldiğimizde, iflas noktasına gelmiş bir sosyal güvenlik ve sağlık sistemi devralmıştık. Bunu en iyi kıymetli emeklilerimiz hatırlar. Attığımız adımlarla, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi inşa ettik. Sağlık sigortası kapsamında, ilaca ve tedaviye erişim noktasında dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline geldik" dedi.

İlgili Haber: Kamu ve özel bankaların yeni promosyon tutarları için TIKLAYIN

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 29 Gün Önce
Emekli olmaya korkar hâle gelen ülke olduk.Maaş ve emekli maaş aralığı çok açıldı.emekli maaşı anlamında adaletsiz hesaplamalar.
Ziyaretçi 30 Gün Önce
ne diyebilirim ki tek kelime size yirmi yıl oyyumu vermiş olarak yazıklar olsun sizde sadaka istemiyoruz hakkımızı istiyoruz hakkımı size helal etmiyorum bizi perişan ettiniz daha ne diyebilirim ki yazıklar olsun bir emekli olarak bizi bu bayram üzeri perişan ettiniz
Ziyaretçi 30 Gün Önce
oy yok akp mhp
Ziyaretçi 30 Gün Önce
seçimde vermemiş Temmuzda verecekmiş emeklide yedi geçin bunları emekliden oy moy yok.
Ziyaretçi 30 Gün Önce
temmuz ayında masaya yatırıp ameliyatı Aralık'ta mi yapacaklar