Son Dakika: Bakan Bilgin'den Taşeron, Belediye Şirket İşçileri, KİT, BİT, TYP'lere Kadro Süreklilik Açıklaması 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bakan Bilgin'den Taşeron, Belediye Şirket İşçileri, KİT, BİT, TYP'lere Kadro Süreklilik Açıklaması 2022

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında taşerona kadro konusuna değindi.

Çalışma Hayatı 5 Ekim 2022 22:21 31
Son Dakika: Bakan Bilgin'den Taşeron, Belediye Şirket İşçileri, KİT, BİT, TYP'lere Kadro Süreklilik Açıklaması 2022

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı'ndan taşeron, belediye şirket işçileri ve KİT, BİT, HBYS, TYP Kadro Açıklaması.

TRT Haber canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Bilgin burada yaptığı açıklamada kadro bekleyen binlerce işçinin durumuna değindi ve önemli ifadeler kullandı. 

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin taşeron işçilere kadro konusunda şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz yıllasrda hükümetimiz 1 milyon işçiye kadroı verdi. O sırada KİT'lerde çeşitli sebeplerle , çalışma ilişkisinin böyle sürdürülmesi kararı ile , o zamanki sayı 90 küsür bin işçinin bu kadroya alınmaması kararı verilmişti. Onların kadroya alınması devam ediyor. Kasım ayında çözülecek.

Belediye şirket işçileri: Takip ediyoruz. Bütün kamunun bu bahsettiğiniz kadro dışı kalan işçilerin kadroya alınması çalışması devam ediyor. Tüm işçileri inceliyoruz. Çalışıyoruz. Kasım ayında ya da daha erken bitebilir. 

Geçici işçiler sorunu var, mevsimlik işçiler var. Mevsimlik işçilerde imkan varsa sözleşme uzatma yetkisi vereceğiz. Yani kurumun ihtiyacı olduğu zaman o işçileirn çalıştırılmasını sağlayacağız. Geçici işçilerin 1 yıla çıkaracağız. Nasıl bir geçici işçilik 2000 yılında da geçici işçilerdi. O işçilerin durumunu koruyacak düzenlemeleri yapacağız"

SÖZLEŞMELİLERE KADRO

Açıklamasının devamında sözleşmeli personellere kadro konusuna değinen Bilgin, "Çok özel bir durum olabilir. bazı personelleri özel bir sözleşme ile çalıştırabiliriz. Çok özel olanlara, yüksek maaşla çalışacaklara özel sözleşmeler yapılacak. Ama bunlar dışındaki tüm sözleşmelileri çöeceğiz. Kamu görevlerinin tüm haklarını vereceği.z Kadrolu olacaklar. Yaklaşık sayıları 550 bin kişiler. " dedi.

KADRO ALAMAYAN DİĞER İŞÇİLER

Kadro alamayan diğer işçilerle ilgili moderatör Cengizhan Cevahiroğlu, "PTT'de çalışanlar, kiralık araç şoförleri, güvenlik görevlileri, vakıfbankta çalışanlar, fahri kuran kursu öğreticileri, HBYS, belediye şirket işçileri, kamu çağrı merkezi çalışanları, şeker fabrikalarında çalışanlar, geçici orman işçileri, okullar, TYP'ler kadro alacak mı?" sorusunu sordu ve bu soruya Bakan şu cevabı verdi:

"Bunların bazıları işçi statüsünde çalışıyor. Bunların hepsini bu kategoride değerlendirmek zor. Bunların hepsini biliyoruz. Hepsi ile ilgili çalışma yapıyoruz. Ama bazıları da biraz önce bahsettim taşeron işçisi. Dolayısıyla bunların hepsini topladığınız zaman hepsi aynı olmuyor nitelikleri ayrı. 

Çalışmamız bittikten sonra açıklayacağız. Bu çalışmayı tahmin ediyorum Ekim'de bitireceğiz." dedi.

Siz hangi kurumda kadro bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (31)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
typ ye kadto
Ziyaretçi 14 Ay Önce
okullara süreklilik yada sözleşme
Ziyaretçi 14 Ay Önce
typ ye kadro
Ziyaretçi 14 Ay Önce
typ ye kadro
Ziyaretçi 14 Ay Önce
typ ye süreklilik