Son dakika: Bakan Bilgin yeni müjdeyi açıkladı (Taşerona, KİT'lere, belediye şirket işçileri ve TYP'ye kadro var mı 2023)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Bakan Bilgin yeni müjdeyi açıkladı (Taşerona, KİT'lere, belediye şirket işçileri ve TYP'ye kadro var mı 2023)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında kadro için yeni müjdeler olduğunu söyledi.

Çalışma Hayatı 1 Nisan 2023 08:47 68
Son dakika: Bakan Bilgin yeni müjdeyi açıkladı (Taşerona, KİT'lere, belediye şirket işçileri ve TYP'ye kadro var mı 2023)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Yeni müjdeler var.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgini, Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör'e açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine ilişkin bilgilendirmede bulunan Bakan Bilgin, ilk maaşı ne zaman alınacağı konusuna değindi ve Mart ayında başvuran herkesin Nisan ayında ilk emeklilik maaşlarını alacaklarını söyledi.

Başvurusunu önce yapan ve depremzede olan vatandaşlara öncelik sağlandığını, o vatandaşların maaşlarının bağlanması için süreci hızlandırdıklarını söyleyen Bakan Bilgin, "Önce başvuranlar ve depremzedelere öncelik vererek gerçekleştiriyoruz. Ayın 15'ine kadar alacaklar var, devam edecek, Mayıs ayında müracaat edenlerin tamamı ödenecek. Yaklaşık 1.5 milyon insan müracaat etti. Bunların aylığının bağlanması konusunda arkadaşlarımız olağanüstü çalışıyor. EYT bağlanma işinde çalışan SGK personelinin mesai ücretini artırdık, hafta sonu, gece çalışıyorlar" dedi.

İLK MAAŞ

Emekli olacak EYT'lilerin ilk maaşlarını ne zaman alacakları konusuna da değinen Bakan Bilgin, "Mart ayında müracaat eden herkes Nisan ayında aylığını alacak. Hak kaybı olmayacak. Tahmin ediyorum Mayıs ayında bütün müracaat eden herkesin aylığı ödenmiş olacak. Ortalama her ay normalde 35 bin civarında kişiye aylık bağlanıyordu, şimdi 300 bine ulaştı. Rutinimiz buydu. Şu anda işlemi tamamlanan 250 binden fazla. Nisan 15'ine kadar çoğu yetişecek. Bağlandığı gün aylıklarını alacaklar. Para yok, Temmuz, Ağustos'ta yatacak diye bir şey yok. Mayıs içinde, sonuna kadar bütün hak sahiplerinin aylığı bağlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

"YENİ MÜJDELER VAR"

Bakan Bilgin açıklamasının devamında yeni müjdeler olduğunu, taşeron işçiler konusunu çözeceklerini söyledi. KİT'lerde 900 bine yakın işçinin kadroya geçtiğini, 80 bin işçinin kadroya geçemediğini söyleyen Bakan, yeni taşeron işletmelerin olduğunu söyleyerek, "Taşeron işçiler meselesini çözeceğiz. KİT'lerde 900 bine yakın taşeron kadroya geçmiş vaziyette. Orada kalan 80 bin kişi var. Onları çalıştık, yeni taşeron işletmeler var. Esas işe ait olan tüm hizmetleri kamunun yapması gerekir" dedi.

Siz hangi kurumda kadro bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TYP VE BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO MÜJDESİ GELECEK Mİ?

MHP geçen gün bu iki kesime kadro verilmesi yönünde teklifi AK Parti'ye sundu. AK Parti'de bu durumun değerlendirmede olduğu öğrenildi. Henüz bu konuda net bir açıklama yok. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

 

Yorumlar (68)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Belediye şirket işçileri için kadro var mı neden net bir açıklama yapılmıyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi? Güzel bir haber bekliyoruz.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
karayolllari icin
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Tünellerde çalışan tasoren işçisine kadro bekliyoruz..
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Belediyelerde kadro bekliyoruz. Kadro bizimde hakkımız.İşten çıkarılanlar olmadı mı oldu düzgün kadro verseydiniz millet işinden,ekmeğinden olmazdı.Amasız fakatsız ayrımsız kadro istiyoruz.Herkese verin şu kadroyu.