Son dakika Bakan Bilgin tarih verdi: İşçilere kadro, emekli ve memur maaş zammını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika Bakan Bilgin tarih verdi: İşçilere kadro, emekli ve memur maaş zammını açıkladı

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan işçilere kadro konusuna değinirken memur ve emekli maaş zammının meclise ne zaman geleceğini de açıkladı.

Çalışma Hayatı 24 Mayıs 2023 22:26 32
Son dakika Bakan Bilgin tarih verdi: İşçilere kadro, emekli ve memur maaş zammını açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kadro ve emekli-memur maaş zammının meclise geleceği tarihi açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında kamu personellerine ve emeklilere maaş zammına değindi. Bakan Bilgin maaş zammı ve kadro konusunda yaptığı açıklamada çalışmaların hazır olduğunu söyledi.

Bengü Türk canlı yayınında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Vedat Bilgin, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve memur emekli maaş zamları ile taşeron işçilere kadro konusuna değindi. Bakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Biz birçok sorunun çözümü konusunda başkanlık sitemininin verdiği imkanlarla çözdük. Asgari ücretten vergi alınmaması, asgari ücretin dolar bazında en yüksek seviyesine çıkarılması, EYT meselesinin çözülmesi gibi. O kadar sorun çözdük ki. 3600 ek gösterge"

Memurlar ve emeklilerin maaş zammına değinen Bakan Bilgin, "Temmuz ayında memurlarımız 22 bin lira alacak. Emeklilere 7500 TL yapıldı. Ama 7500 TL'nin üzerinde maaş alanlara yapılmadı. Onlara da yapılacak. Kamuoyuna söz verdik. Taşeron işçiler vardı. Onların sorunu depremden dolayı meclise yetiştiremedik. Birçok çözülecek sorun var. Bugün çözüleceklere bir baksın vatandaşlarımız. Çözülecek sorunlar bunların yanında hafif konular. 28 Mayıs'ta Türkiye'nin emekçileri, nlar Türkiye büyüdükçe siz de büyüyeceksiniz. Sizin yıllardır çözülemeyen sorunları Başkanlık sisteminde çözülürken diğer sorunlar da çözülecek. Onun için ben Türkiye'nin emekçilerinin gideceği başka bir adres yoktur. Türk emekçilerine sesleniyorum. Sahip çıkın. Güçlü iradeye destek verin" ifadelerini kullandı ve sözlerini şu şekilde tamamladı: "Meclis çalışmaya başladığı zaman bu sorunlar hemen gelecek. Bugünlerde kamu toplu sözleşmesini bitirdik. 700 bin kamu işçisi için önemli bir mutabakat yaptık"

ZAM VE KADRO İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Açıklamanın devamında meclis çalışma takvimine ilişkin de açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 3-4 Haziran tarihinde meclisin açılması ve meclisin çalışmaya başlaması ile birlikte kadro, memur ve emekli maaş zammının meclis gündemine getirileceği, kanunların hızlı şekilde yürürlüğe alınacağını ve zamlı maaşların Temmuz ayında hesaplara yatırılacağını söyledi. Maaş zammından bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (32)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
TYPye kadro istiyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Typ lilere kadro istiyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
inşallah gelir kadro 8 senedir bekliyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Typellere kadro istiyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Typye kadro istiyoruz