Son dakika: Bakan Bilgin, EYT'nin ne zaman meclise geleceğini bugün açıkladı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Bakan Bilgin, EYT'nin ne zaman meclise geleceğini bugün açıkladı 2023

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, düzenlemenin ne zaman meclise geleceğini söyledi.

Emekli Haberleri 24 Ocak 2023 12:06 0
Son dakika: Bakan Bilgin, EYT'nin ne zaman meclise geleceğini bugün açıkladı 2023

EYT ile ilgili son dakika açıklaması.

Kabine toplantısından sonra açıklama geldi. Basın mensupları ile dün kabine toplantısından sorna bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin meclise geleceği tarihi ve maliyeti hakkında detayları paylaştı. 

Bakan Bilgin, bu sene EYT'nin 120 ile 150 milyar lira arasında maliyeti olacağını söyledi. Bakan açıklamasının devamında düzenlemenin bu hafta meclis gündemine gelebileceğini de sözlerine ekledi.

EYT düzenlemesinin 2023 yılında maliyetinin en fazla 150 milyar lira olacağını söyleyen Bakan Bilgin, "Bazıları 300 milyar, bazıları 200 milyar TL diyor. Nasıl hesap yapıyorlar bilmiyorum? Rakamlar bizde hesap bizde… Ben 150 milyar TL diyorum ama maksimum olabilecek şeyi diyorum. EYT’nin 2023 maliyeti 120-150 milyar TL arasında değişebilir. Çünkü kaç kişi müracaat edecek bilmiyorsunuz" ifadelerini kullamdı.

Düzenlemenin bu hafta meclise gelmesini tahmin ettiklerini söyleyen Bakan Bilgin, gruptaki vekillerle görüştüklerini ve düzenlemenin komisyona geleceğini söyledi.

SÜREÇ NASIL OLACAK?

Bu hafta meclise gelmesi beklenen EYT düzenlemesinin görüşmelerinin 30 Ocak tarihinde komisyonda görüşülmesi bekleniyor. Komisyonda yapılacak görüşmenin 1 gün sürmesi ve daha sonra meclis genel kuruluna sevk edilmesi bekleniyor. Şubat ayında genel kurula gelecek düzenlemenin Şubat ayının ikinci haftasında meclisten çıkması ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.  EYT sürevinden haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç