Son dakika: Bakan Bilgin EYT'lilerin ilk maaşı için ilk defa net tarih verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Bakan Bilgin EYT'lilerin ilk maaşı için ilk defa net tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin alacağı ilk maaşları hakkında ilk defa net tarih verdi.

Emekli Haberleri 24 Ocak 2023 21:38 0
Son dakika: Bakan Bilgin EYT'lilerin ilk maaşı için ilk defa net tarih verdi

Bakan Bilgin, EYT'lilerin alacağı ilk maaşları için ilk defa net tarih verdi.

Bengü Türk canlı yayınına az önce katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin alacacağı ilk maaş hakkında bilgi verdi ve meclisin çalışma takvimine ilişkin bilgileri paylaştı. 

Bakan EYT'nin Bakanlıktan çıktığını , şimdi sürecin meclisin takdirinde olduğunu söyledi. Meclis çalışmasına göre EYT'nin kısa sürede yasalaşmasını beklediğini söyleyen Bakan Bilgin, "Biz dosya dosya sorunları çözüp rafa kaldırıyoruz. EYT sorununu da çözdük. Meclise intikal etti. MEcliste önce gruptaki arkadaşlarımız onu görüşüyorlar. Ondan sonraki süreç meclisin nasıl işleyeceğine dair. Onlar komisyona gönderecek. Komisyon onun yasalaşma hazırlıklarını yapacak. Sonra genel kurula gelecek" dedi.

NET TARİH VERDİ

Bakan Bilgin, daha önce ortalama  tarihler verirken bu sefer 1 Mart tarihinden itibaren EYT'lilerin ilk maaşlarını alacağını söyleyerek, "Bizim beklentimiz Mart'ın birinde EYT'lilerin ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme mecliste inşallah çıkacaktır diye düşünüyorum" dedi.

İşte gelen açıklama:

EYT SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN  TIKLA İNDİR

STAJ VE ÇIRAKLIK AÇIKLAMASI

Bakan açıklamasının devamında ise çıraklık ve staj sürelerinin sigorta süresinden sayılıp sayılmayacağı konusuna değindi ve bunun mümkün olmadığını söyledi. İşte o açıklama:

DİĞER MESELELER

Bakan Bilgin, EYT sonrası geçici işçilere kadro düzenlmesinin meclise geleceğini , daha sonra KİT'lere ve diğer işçilere kadronun ayrı bir şekilde meclise geleceğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç