Son Dakika Bakan Bilgin Açıkladı: EYT'de Çözüm Aşamasına Gelindi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Bakan Bilgin Açıkladı: EYT'de Çözüm Aşamasına Gelindi

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılanlar ve asgari ücret zammı hakkında son dakika açıklaması geldi.

Emekli Haberleri 23 Eylül 2022 14:57 0
Son Dakika Bakan Bilgin Açıkladı: EYT'de Çözüm Aşamasına Gelindi

Son Dakika Haberler. EYT'de çözüm aşaması geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında "Asgari ücret zammını enflasyonu göz önünde bulundurarak değerlendireceğiz. EYT'de çözüm aşamasına geldik" dedi.

Hak İş ziyaretinde basın toplantısı düzenleyen Bakan Bilgin burada yaptığı açıklamada , "Tüm işverenleri zorunlu olarak protokole uymak zorunda olduklarının altını çizmek isterim. Biz kamu işveren sendikasına bağlı değil, o protokol bizi bağlamaz düşüncesi saçma sapan bir düşüncedir. Bizim paydaşlarımızın bir uzlaşmayla vardığı çerçeve anlaşmasıdır." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret konusuna da değinen Bakan Bilgin, "Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız. 3600 düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık." ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında yaşa takılanlarla ilgili devam eden çalışmalara değinen Bakan Bilgin, "EYT sorunu emeklilikle ilgili bir sorun, yaşla ilgili bir problemdi. Emeklilik yaşının yükseltilmesiyle ilgili problemdi, çözüm aşamasına geldik. Onunla ilgili dosyayı tamamladığımızda kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

EYT ARALIK AYINDA MECLİSTE

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili geçen gün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin Aralık ayında meclise geleceğini ve çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Asgari ücret ve EYT haberlerini kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç