Son dakika: Bağkur affında kötü haber geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Bağkur affında kötü haber geldi

Son dakika haberi: Bağ Kur affı ile ilgili açıklama geldi. Gelen açıklamada Bağ Kurlulara kötü haber verildi.

Finans Magazin 12 Mart 2023 19:00 0
Son dakika: Bağkur affında kötü haber geldi

Son dakika: Bağkur Affında kötü haber geldi.

Yapılandırma bekleyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı son dakika açıklamasında Bağ Kur affına değindi ve affın daha önceki bağ kur afları gibi olmadığını, bu yapılandırma ve af kanununun bağkurlulara kötü etki edeceğini söyledi.

"7440 Sayılı  yapılandırma (vergi affı) yasası Resmi Gazetede yayımlandı" diyerek açıklamasına başlayan Özgür Erdursun, bunun yüz yılın en kapsamlı affı olduğunu, ancak Bağ kurlulara yüz yılın en büyük kazığı olduğunu söyleyerek, "Yüzyılın en kapsamlı affı Bağ-Kur'lulara yüzyılın kazığı oldu" ifadelerini kullandı.

Bu yapılandırmanın geçen senelerde çıkan yapılandırmalar gibi olmadığını söyleyen Erdursun, "2018-2020-2021 yapılandırması gibi değil" dedi.

BAĞKURLULAR DAHA FAZLA ÖDEYECEK

2 Eylül 2021 tarihinde 3750 gün içinde 36 bin 712 lira bağ kur ödemesi gereken kişinin şimdiki borcunun 431 bin 250 lira olduğunu söyledi. Erdursun açıklamasında, "02.09.2021'de 3750 gün için 36.712 TL Bağ-Kur ödemesi gereken kişinin borcu şimdi 431.250 TL" dedi.

Kadın erkek adaylar  bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

TEPKİ GELDİ

Meclis genel kurulundak onuşan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Bağ Kur düzenlemesine tepki göstererek, "Değerli milletvekilleri, af getiriyorsunuz. Ben, geçen bu kanunun 7’nci maddesiyle ilgili bir bölümü okudum, zannediyorum 7’nci maddenin beşinci fıkrası, orada BAĞ-KUR primlerine yönelik bir affı görünce ya umutlandım bir an hatta buradaki SGK yetkililerine sordum “Bu, bu anlama gelir mi?” diye gelmiyormuş, o da “BAĞ-KUR tescil mağdurları” diye 1 milyon kişilik bir kitle var, BAĞ-KUR tescil mağdurları. Ya, bir af getiriyorsanız, bir düzenleme yapıyorsanız vatandaşın lehine olacak şekilde bir düzenleme yapın. Af getiriyorsunuz ama yıllar önce vergi kaydı olan, BAĞ-KUR kaydı olan ama tescilini yaptırmamış, bir şekilde yaptırmamış olan 1 milyon emekli olamayan vatandaşımızı görmezden geliyorsunuz. Burada kanun teklifi verdik, reddettiniz, umurunuzda bile değil, umurunuzda bile değil. Bu 1 milyon kişi" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç