Son dakika: B sınıfı ehliyette değişiklik geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: B sınıfı ehliyette değişiklik geliyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında B sınıfı ehliyeti olanların motosiklet kullanmalarına imkan veren düzenlemeyi yapacaklarını söyledi.

Haberler 22 Ağu 2023 13:24 5
Son dakika: B sınıfı ehliyette değişiklik geliyor

Ali Yerlikaya'dan son dakika: Ehliyette önemli değişiklik yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan kabine toplantısından sonra basın mensupları ile bir araya gelen Bakan Yerlikaya, ehliyet ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sürücü belgelerinde bir düzenlemenin gündemlerinde olduğunu, yapılacak değişiklik üzerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın çalıştığını söyledi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında 125cc'lik motorların B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik çalışmaları olduğunu söyledi.

Eğitimin önemli olduğuna dikkatleri çeken Bakan Yerlikaya, kendisinin de motosiklet kullandığını söyleyerek, "Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli" dedi.

BU KİŞİLERE DENETİM ARTACAK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tehlikeli motosiklet kullanan, trafiği tehlikeye sokan, koruma ekipmanları ve kask kullanmayan hem kendine hem de diğer sürücülere zararı olan motosiklet sürücülerine karşı denetimlerin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

B SINIFI EHLİYETE MOTOSİKLET KULLANMA HAKKI NE ZAMAN GELECEK?

B sınıfı ehliyet kullanan kişilere motosiklet kullanma hakkı üzerinde çalışmalar olduğunu söyleyen Bakan, bir tarih vermedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ehliyet kurs paralarının bu kadar pahalı olmasına çok karşıyım B ehliyetim var ehliyetimi büyülttüm C sınıfı ve D sınıfı ehliyet bana 25.000 TL ye mahal oldu ve ben daha E sınıfı ehliyet almak istiyorum lütfen bu durum hakkında iyileştirme olsun .Ben 1 aylık maaşımı ehliyete harcadım lütfen bu söylediklerimin duyulmasını istiyorum .
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Alkolden ehliyetine el konulan Latin ehliyetlerini iptal edeceksin yeniden ehliyet alsınlar alabiliyorlarsa ki hem alkollü araç kullanımı hemde alkolden dolayı oluşan kazaların azalimi hızlı olur
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Hiç bir şey değişmedi 125cc motosikleti kullanabilmek için ehliyet lazımdı kanun zorunlu olarak eğitime girmemizi istiyo eğitim de normal motosiklet eğitimi sürücü belgesiyle aynı fiyatta 😂😂
Ziyaretçi 11 Ay Önce
alkolden aldiranlarada bi zahmet af cikarin önümüz yerel secim bu sefer alkolden aliranlarda secimde ona gore oy vercek
Ziyaretçi 11 Ay Önce
haberde çelişki var, yok eğitim şart diyorsunuz sonra b sınıfı ehliyet olan 125 CC yinkullanacak diyor.