Son dakika: Ata ittifakı adayı Sinan Oğan oldu: Kimdir, nereli?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ata ittifakı adayı Sinan Oğan oldu: Kimdir, nereli?

Son dakika haberi: Ata ittifakının adayı Sinan Oğan oldu. Peki Sinan Oğan kimdir, nerelidir? Daha önce yaptığı görevler, yayınları nedir?

Siyaset 11 Mart 2023 12:27 0
Son dakika: Ata ittifakı adayı Sinan Oğan oldu: Kimdir, nereli?

Ata ittifakı adayı Sinan Oğan oldu.

Son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada Sinan Oğan'ın Ata ittifakı adayı olduğu bildirildi. Açıklamadan sonra Sinan Oğan kimdir? sorusu en merak edilen konu oldu.

1 Eylül 1967 doğumlu olan Sinan Oğan, Azeri kökenli bir ailenin çocuğudur. Iğdır'ın Melekli beldesinde dünyaya gelen Oğan, ilk ve ortaöğreniminin ardından Marmara Üniversitesi İİBF'yi bitirdi. Burayı bitiren Oğan, yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamladı.

Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlayan Oğan, ileri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce biliyor. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yapan Oğan, TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Nişanı" ile taltif edilen Oğan, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM'ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500'den fazla makalesi bulunmaktadır. Milliyet Gazetesi "Sosyal Bilimler", Marmara Üniversitesi "Akademik Üstün Başarı" ve Ekoavrasya Derneği "Türk Dünyasına Hizmet" ödüllerinin sahibidir. "İnterpress Media Takip Merkezi" tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle, Türkiye'de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimleri arasında yer aldı.

Görevleri:

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
Azerbaycan'da üniversitelerde ekonomi konusunda öğretim görevlisi
TİKA Azerbaycan temsilciliği
ASAM Kafkasya ve Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı
Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi - TÜRKSAM başkanı
Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Dış İlişkilerden Sorumlu Müdür Yardımcısı

Yayınları:

Kitapları: Turuncu Devrimler (2006), Rusya'da Siyaset ve Oligarşi
Milliyet gazetesinden ödül almış bir araştırması bulunmaktadır.
1992 yılında Marmara Üniversitesi Üstün Akademik Başarı Ödülü'ne layık görüldü.
Rusya başta olmak üzere Avrasya bölgesi, Orta Doğu enerji ve dış politika alanında yayınlanmış yüzden fazla makalesi bulunmaktadır.
TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda Avrasya'ya Bakış isimli dış politika ağırlıklı haftalık bir programın yapımcılığını ve sunuculuğunu
Yurt içi ve yurt dışında uzmanlık alanı ile ilgili konferanslar vermekte ve bilimsel toplantılara katılmaktadır.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç