Son Dakika: Asıl ÖTV İndirimi Seçimden Önce Gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Asıl ÖTV İndirimi Seçimden Önce Gelecek

ÖTV'de yapılan düzenleme ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada asıl indirimin seçim öncesi geleceğine yer verildi.

Taşıt 24 Kasım 2022 13:58 0
Son Dakika: Asıl ÖTV İndirimi Seçimden Önce Gelecek

Son dakika: Asıl ÖTV indirimi seçimden önce.

Taşıtta ÖTV indirimi sonunda geldi. Merakla beklenen indirimin gelmesinin ardından bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada motor hacmi 1600'ün altında olan araçlarda matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya kadar çıkarıldı. Matrahta üst limit ise 200 bin liradan 280 bin liraya kadar çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 24 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye baktığımızda araç fiyatlarına 100 bin liraya kadar indirim gelmiş oldu. 

ELEKTRİKLİ ARABADA DA DEĞİŞİKLİK OLDU

ÖTV düzenlemesi ile birlikte elektrikli araçlarda da matrah değişti. Buna göre motor gücü 50 kiloWatı geçip motor silindir hacmi 1800 CC'yi geçmeyen araçlarda matrah alt limiti 130 bin liradan 228 bin liraya çıktı. Matrahta üst limit ise 170 bin liradan 350 bin liraya çıkarıldı.

ASIL İNDİRİM SEÇİM ÖNCESİ GELECEK

Euro kurunda yaşanan yükselişle birlikte zamlar art arda geldi. ÖTV indirimi ile birlikte ifyatlar 3-4 ay öncesine dönmüş oldu. Euro kurunda bu şekilde yükseliş olması durumunda 3-4 aya fiyatlar yine artacak ve zam gelmeden önceki seviyeye kadar gelecek.

Söz konusu düzenleme hakkında bir değerlendirmede bulunan Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Başlevent, AK Parti'nin bu konuda köklü düzenlemeyi seçimden önceye sakladığını , Haziran 2023 'te yapılacak seçimlerden önce yeniden bir matrah artırımına gidileceğine yer verildi.  Başlevent yaptığı son dakika açıklamasında, “Servet illüzyonu yaratmanın en kolay yollarından biri otomobilleri erişilebilir hale getirmek." ifadelerini kullandı ve hükümetin şimdi ek döviz talebi yaratmaktan kaçındığını , indirimi bu nedenle sınırlı tuttuğu belirtildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç