Son Dakika: Asgari Ücrete Zam İçin Ankara'da Konuşulan Rakam Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Asgari Ücrete Zam İçin Ankara'da Konuşulan Rakam Açıklandı

Son dakika haberi: Asgari ücret zammında yeni açıklama geldi. Açıklamada asgari ücrete zamda konuşulan rakama yer verildi.

Çalışma Hayatı 18 Ekim 2022 14:45 4
Son Dakika: Asgari Ücrete Zam İçin Ankara'da Konuşulan Rakam Açıklandı

Asgari ücret zammında son dakika açıklaması geldi.

2023 yılı asgari ücret zammı son günlerin en merak edilen gündem konusu oldu. Art arda yapılan açıklamalarla asgari ücrete yüksek bir zam oranı beklentisi oluştuğuna yer verilirken TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel bir son dakika açıklamasında bulundu. Gürel yaptığı açıklamada Ankara'da kulislerden aldığı son dakika bilgiyi aktardı. 

ZAM ORANI

Ankara kulislerinde asgari ücret zammı için konuşulan rakamı açıklayan Gürel, yüzde 64 civarında bir zammın planlandığını söyledi. Gürel açıklamasında zam ile ilgili, “Benim aldığım bilgi asgari ücretin minimum 9 bin TL olacağı. Bu arada 9.500 TL de konuşuluyor ama en az 9 bin TL rakamı telaffuz ediliyor” dedi ve yüksek bir zammın telaffuz edildiğini söyledi.

ÇALIŞMA BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son açıklamada, asgari ücrete en kapsamlı düzenlemenin yapılacağını söyledi ve "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN 'DAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI : ZAM ÇALIŞMASI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , asgari ücrete zam konusunda çalışmaların başladığını söyledi ve "İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum"  ifadelerini kullandı.

ZAM NE ZAMAN?

Asgari ücret zammı Aralık ayının sonunda belli olacak. Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Devlet Belarus gibi yasak yaptırım getirsin bak bakalım kim zam yapıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bu konuşulan rakam olursa çok iyi olur emeklide en düşük 9000 olursa...inanmak istemiyorum olurmu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
alım gücü daha da azalır ama mecburen almak da zorundayız peki piyasadaki zamları kim durduracak ben ne zaman zam yapılsa korkuyorum şu durumda ki asgari ücretin insanlara verdiği muhtaclik Allah sonumuzu hayr eylesin diyorum başka da bir şey demiyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
askari ücretin 10 bin olması önemli değil alım gücü önemli ekmek 10 tl olur ozaman hiç bir işe yaramaz bu zamlar