Son Dakika: Asgari Ücrete Zam Çalışmaları Erken Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Asgari Ücrete Zam Çalışmaları Erken Başladı

2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için çalışmalara erken başlandığı açıklandı.

Son Dakika 21 Eylül 2022 08:59 31
Son Dakika: Asgari Ücrete Zam Çalışmaları Erken Başladı

Son dakika : AK Parti asgari ücrete zam hazırlığına başladı.

2023 yılına daha aylar var ama asgari ücret için çalışmaların başladığı iddia edildi. Geçen gün konu ile ilgili bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk mesajını verdi. Baka Bilgin yaptığı açıklamada görüşmelerin başladığını gösterdi.

2023 yılında yapılacak seçimlerden önce kırgın seçmenlerin gönlünü almak, işçilerin alım gücünü arttırmak ve seçimlerde avantaj sağlamak için harekete geçen AK Parti, bunun zamlardan geçeceğini , maaşlarda dişe dokunur iyileştirmeler yapılması gerektiğini biliyor. Bu kapsamda en önemli kalem asgari ücret.

2022 YILINDA İKİ DEFA ZAM YAPILDI

2022 yılı başında asgari ücret yüzde 50'lik zamla  bin 825 liradan 4 bin 253 liraya çıkarıldı. Bu zamdan sonra gelen yükske enflasyon, asgari ücretlinin alım gücünü oldukça düşürdü. Daha sonra Temmuz'da bir toplantı daha yapıldı ve asgari ücrete bir zam daha yapılarak yeni ücret 5 bin 500 lira olarak güncellendi. 

OVP'YE GÖRE NE KADAR OLACAK?

Geçen gün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Orta Vadeli Programa göre asgari ücretin 7 bin 500 liraya çıkmasının beklendiği bildirilirken bir son dakika açıklaması geldi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI : İŞTE DÜŞÜNÜLEN RAKAM

Ankara kulislerinden aldığı bilgiyi aktaran Gazeteci Engin Pınarbaşlı, yeni asgari ücrette çalışmaların başladığını söyledi ve 2023 yılı için 8 bin lira rakamının düşünüldüğünü söyledi. Pınarbaşlı açıklamasında, "Asgari Ücretin 8 Bin TL Olması içn Çalışmalar Başlatıldı. Hayırlı Olsun TÜRKİYE." dedi.

Sizce 8 bin yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TARİH BELLİ OLDU

Asgari ücret görüşmeleri Aralık ayının ilk haftasında başlayacak. Görüşmeler Aralık sonuna kadar devam edecek ve tahminen 28-29 Aralık'ta yapılacak son toplantıdan sonra 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret kamuoyuna açıklanacak. Seçim öncesi son zam olması nedeniyle bu zammın yüksek yapılması beklentisi var. Asgari ücrete zam görüşmeleri başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (31)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Valla şu durumda en az 12bin vermesi gerek
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
10.000 tl bu rakamın altı enflasyona ezdirir asgari ücretliyi.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çalışan emekçi arkadaslari enfilasyondan kurtaracaz cümleye bak 8 bin askeri ucret yapilacakmiş ev kirası zaten 5.500 6000 8 bin yapsan ne faydaki biraz el insaf yahu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aynen arkadaşlara katılıyorum.8 bin ₺ tabiki güzel ama hiç zam gelmemek şartıyla
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yahu hiç düşünüp akıl etmezmisiniz en düşük çöp ev 1 odaya sahip ev kirası 3000 tl elektirik su doğalgaz zamları gelecek ateş pahası ayrıca 1 yıl boyunca yapılacak diğer zamlar ve 1 daire alma fiyatının bir tirilyon olduğunuda düşünürseniz asgari ücretin en az 20 bin olması lazım ki karnınızı doyurabilesiniz.