Son dakika: Asgari ücrete ek zam yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Asgari ücrete ek zam yok

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçim öncesi asgari ücrete ek zam için kapıları kapattı.

Çalışma Hayatı 27 Mart 2023 13:13 16
Son dakika: Asgari ücrete ek zam yok

Seçim öncesi asgari ücrete zam var mı? sorusuna yanıt geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu ve asgari ücrete seçim öncesi ek zammın gündemde olup olmadığını değerlendirdi.

DEPREM BÖLGESİNE ASGARİ ÜCRET DÜZENLEMESİ

Deprem bölgesine asgari ücret düzenlemesi geleceğini söyleyen Bakan Bilgin, "İlk aşamadaki sorun, iş gücü kaybı. Yani çalışan insanların, iş gücümüzün başka şehirlere gitmesi ve üretimin ihtiyaç duyduğu emeği organize edememesi. Bu konuda bizim zaten bir hazırlığımız var, onu çeşitli vesilelerle duyurdum. Çalışanlarınızın aldığı asgari ücretin üstünde onlara bir destek vermek. Bu, işveren sigorta priminin doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi. Bu çalışmamızı son aşamaya getirdik. İlgili kuruluşlarla, Maliyeyle, diğer kurumlarla bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

EMEKLİ ZAMMI MECLİSE GELİYOR

Emeklilerin en düşük maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılacağı bildirildi. Bakan Bilgin düzenlemenin mecliste olduğunu ve Nisan ayından itibaren maaşların zamlı olacağına yer verildi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI OLACAK MI?

Bakan Vedat Bilgin yaptığı açıklamadanın sonunda, asgari ücrete bir ek zammın gelmeyeceğini söyledi. Sizce asgari ücrete ek zam gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Asgari ücret için geçen gün açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, gerekmesi durumunda asgari ücrtet zammının yapılacağını söyleyerek 1 Temmuz'u işaret etmişti. Zam geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

 

Yorumlar (16)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Asgari ucretliyi dusunenmi var dusunen olsaydi herkesin altinda arabasi var ekonomi cik iyi demezlerdi senin bildigini bunlar bilmiyomu saniyosun.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Zam gelmeli ben Kahraman Maraş dan yazıyorum herkes fırsatcı olmuş şuan neye tutturusa ona satıyolar
Ziyaretçi 12 Ay Önce
İğneden iplikte durmadan zam gelirken asgari ücrete de zam gelsin yada bu zamlara bir çare bulsunlar
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Askeri ücrete zam gelmeli
Ziyaretçi 12 Ay Önce
asgari ücrete gelmeli zam