Son Dakika: 'Asgari Ücrete 2 Zam Gelecek'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: 'Asgari Ücrete 2 Zam Gelecek'

Asgari ücrete zam ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada 2 zam geleceği öğrenildi.

Ekonomi 11 Ekim 2022 08:34 0
Son Dakika: 'Asgari Ücrete 2 Zam Gelecek'

Asgari ücrette yeni iddia: Çifte zam geliyor.

Asgari ücret ile ilgili son dakika haberi geldi. Gelen son dakika açıklamasında , seçim senesine girilmesi ile birlikte sene başında yüksek oranlı bir zam beklentisi oluşmuş durumda.

Konu ile ilgili bir açıklama Güvenlik Servisleri Organizasyon Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu'ndan geldi. Kösereisoğlu yaptığı açıklamada, asgari ücrete iki zammın gelebileceğini söyledi. Bu sene iki defa gelen zammın gelecek sene de iki defa gelmesi, ikinci zammın seçimden önce geleceği açıklandı.

Kösereisoğlu yaptığı açıklamada sene başında yapılacak yüksek zammın ardındna ikinci zammın Nisan ayında,  seçimlerden önce yapılacağını söyledi ve yıllık enflasyonun yüzde 30'un altına düşene kadar yılda iki defa zam olacağını söyledi. Bu nedenle gelecek sene de ikinci zammın yapılacağını söyleyen Kösereisoğlu, ikinci zammın seçimden sonraya bırakılmayacağı, seçimlerden önce zammın yapılacağını söyledi ve "Öyle zannediyorum ki asgari ücret yıl başında artar, sonra seçimlerden önce, tahminen nisan ayında bir daha artar. Çünkü nisanda zam yapılmazsa temmuzda zaten zam ihtiyacı doğacağı için kimse zammı seçim sonrasına bekletmek istemez” ifadelerini kullandı.

ENFLASYONA GÖRE BEKLENEN ZAM

Asgari ücrete enfalsyonun yüzde 10 üzerinde zam beklediğini ifade eden Kösereisoğlu, enflasyonun 2022 yılının ikinci yarısında yüzde 18 civarında beklendiğini, bununla birlikte asgari ücret zammının yüzde 25 seviyesinde olmasını bekliyor

İLK ZAM NE ZAMAN?

Asgari ücrete ilk zam Aralık ayında gelecek. Aralık 2022 'nin son haftasında gelecek Açıklama gelince haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç