Son dakika: Asgari ücret zammının belli olacağı tarih açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Asgari ücret zammının belli olacağı tarih açıklandı

Son dakika haberi: Asgari ücret zammında beklenen açıklama geldi ve zammın açıklanacağı tarih belli oldu.

Son dakika: Asgari ücret zammının belli olacağı tarih açıklandı

Son dakika haberi: Asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu.

2024 yılı asgari ücreti hakkında son dakika açıklaması geldi. Milyonları ilgilendiren son dakika açıklamasında asgari ücret tespit komisyonunun bu hafta yeniden toplanacağını ve asgari ücreti belirleyeceği bildirildi.

TEK ZAM OLACAĞI KESİNLEŞTİ

AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Çalışma Bakanı Işıkhan'ın da söylediği gibi 2024 yılında asgari ücrete tek sefer zam yapılacağını söyledi.

Nihayetinde artık 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılması kesinleşmiş oldu.

ZAM SENARYOLARI AÇIKLANDI

Asgari ücret ile ilgili gelen açıklamalarda, işçilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini söyledi. Bakan Işıkhan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tüm paydaşlarımızla diyalog ve istişare halinde, açık yüreklilikle süreci yürütüyoruz. Çünkü biz emeğin kutsallığına inanıyoruz. Bizler emeğin aldığı ücreti artırmanın yolunun büyümeden ve istihdamın artmasından geçtiğini çok iyi biliyoruz. Hep diyoruz ve her zaman da diyeceğiz ne çalışanlarımızı, ne memurlarımızı, ne emeklilerimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz" demişti.

2023 yılı ikinci dönemi için enflasyon beklentisi yüzde 38 seviyesinde. Buna ek olarak refah payının eklenmesi ile birlikte asgari ücrete en az yüzde 45 civarında zam yapılması bekleniyor.

Bu durumda 3 senaryo kalıyor. O zam senaryoları ise şu şekilde:

- Yüzde 45 zam gelmesi durumunda yeni asgari ücret 16 bin 532 lira olur.
- Yüzde 50 zam gelmesi durumunda yeni asgari ücret 17 bin 103 lira olur.
- Yüzde 55 zam gelmesi durumunda yeni asgari ücret 17 bin 673 lira olur.

TARİH BELLİ OLDU

Akbaşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret zammının belirleneceği tarihi şu şekilde verdi: "Asgari ücret cuma günü açıklanır diye düşünüyorum. Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şu an 500 TL prim desteği veriyoruz"

Bu açıklamaya göre 2024 yılı asgari ücreti 29 Aralık 2023 tarihinde belli olacak. Zam açıklandığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç