Son dakika: Asgari ücret Temmuz zammının ne kadar olacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Asgari ücret Temmuz zammının ne kadar olacağını açıkladı

Son dakika haberi: Asgari ücretin 2023 Temmuz ayında ne kadar zamlanacağını açıkladı. İşte gelen açıklama ve detaylar.

Çalışma Hayatı 2 Mayıs 2023 13:05 47
Son dakika: Asgari ücret Temmuz zammının ne kadar olacağını açıkladı

8500 TL'yi bilmişti: Asgari ücretin Temmuz ayında ne kadar olacağını açıkladı.

Asgari ücrete zam için bekleyişte son dönemlere girildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelen son açıklamalara baktığımızda asgari ücrete zammın kesinleştiği görülüyor.

CUMHURBAŞKANI: TEMMUZ'DA ZAM GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Temmuz ayında asgari ücrete zam geleceğini, enflasyon üzeirnde bir zam yapılacağını söyledi.

Bakan Bilgin yaptığı son açıklamada asgari ücrete gelecek zam ile ilgili, "Asgari ücret konusunda Türkiye gerçekten çok duyarlı davrandı. Geçtiğimiz sene Temmuz ayında yeniden düzenleme yapmak zorunda kaldık. Fiyatlar asgari ücreti tahrip etti. Bu sene de kimsenin beklemediği zammı yaptık. Cumhuriyet tarihinin en yüksek dolar bazında maaşı verdik. 8 bin 500 lira yüksek bir para mı? Değil. Bunun altına düşmemesi için belirledik. Şu anda rakam vermeyi düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuları bir seçim vaadi haline getirmediğini biliyoruz. Asgari ücret yılda 1 kez düzenliyor. Ama enflasyondan ötürü 6 ayda bir düzenledik. 8 bin 500 liranın reel etkisini Temmuz'da değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum" dedi.

ASGARİ ÜCRETİN NE KADAR OLACAĞINI AÇIKLADI

2023 yılında asgari ücretin 8500 TL olacağı beklentisi tutan Gazeteci Engin Pınarbaşlı yaptığı son açıklamada asgari ücretin Temmuz ayında 11 bin TL ile 11 bin 500 TL arasında olacağını söyledi.

Sizce 11-11 bin 500 TL yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ZAM TARİHİ BELLİ OLDU

Asgari ücrete Temmuz ayının başında zam gelecek. Zam açıklandığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (47)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
arkadaş yorum yapılsın diye sekme açıyorsunuz, yorum yapıyoruz onaylamıyorsunuz. Yandaş uygulamasınız herhalde, işinize gelmeyeni onaylamıyorsunuz. Kaldırıyorum bu saçma sapan uygulamayı, bir haber olurum daha iyi, fikirlerimizi beyan edemiyoruz ne de olsa..!
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Valla ister 20 bin ister 30 bin olsun asgari ücret e zam ardından herşeye zam geliyor nerde kaldı asgari ücret zammı insanlar merkete gitmeye korkuyor hayat okadar pahalı ki önce şu hayat pahalılıgına bir son versinler zam olsa ne
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Asgari ücrete zam yapmayın, Enflasyon saçmalığını durdurun..!
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Asgari ücrete zam yapmayın, Enflasyon saçmalığını durdurun..!
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Dun yazdim yine yaziyorum ev kiralari olmus 10 bin askari ucret 11 bin tek kisinin calistigi bi evde insanlar ne yiyecek