Son dakika: Asgari ücret, memur ve emekli maaşına ek zam açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Asgari ücret, memur ve emekli maaşına ek zam açıklaması geldi

Son dakika haberi: Asgari ücret memur ve emekli maaşına ek zam konusunda son dakika açıklaması geldi. Bakan Bilgin cevap verdi.

Ekonomi 24 Ocak 2023 23:45 21
Son dakika: Asgari ücret, memur ve emekli maaşına ek zam açıklaması geldi

Asgari ücret memur ve emekli maaşı ne kadar? Ek zam açıklaması geldi.

Son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada memur emekli ve asgari ücretlilere sene ortasında ek zam yapılıp yapılmayacağı konusuna yer verildi. Bengü Türk canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada sene ortasında ek bir zam olup olmayacağını, en düşük emekli, memur maaşının ne olduğunu araştırmaya başladı.

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada EYT'lilerin ilk maaşını alacağı tarihe değindi ve "Biz dosya dosya sorunları çözüp rafa kaldırıyoruz. EYT sorununu da çözdük. Meclise intikal etti. MEcliste önce gruptaki arkadaşlarımız onu görüşüyorlar. Ondan sonraki süreç meclisin nasıl işleyeceğine dair. Onlar komisyona gönderecek. Komisyon onun yasalaşma hazırlıklarını yapacak. Sonra genel kurula gelecek. Bizim beklentimiz Mart'ın birinde EYT'lilerin ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme mecliste inşallah çıkacaktır diye düşünüyorum" dedi.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI VE EN DÜŞÜK MAAŞLAR

Memurların ve memur emeklilerin toplu sözleşme zammı ile ilgili konuşan Bakan Bilgin, "Tabi biz kamu çalışanlarımızın Türkiye tarihinin belki en iyi geçen sözleşmelerinden birini yaptık. Arkasından gelen düzenlemelerle , zamlarla , enflasyona karşı çalışanları koruyan düzenlemelerle, 3600 ile o sözleşmenin başarısıdır onu da vurgulamam gerekir. Geçen sene yapılan toplu sözleşmenin başarısıdır. Kamu çalışanlarının reel ücretlerinin bu kadar arttığı bir dönem var mıdır? Geriye doğru baksınlar hesaplasınlar. Gerçekten çalışanlarının rahat nefes alacağı düzenleme yapılmıştır. Ocak ayında yapılan enflasyon farkı ile yüzde 30 zamlar bunun yansımasıdır. Bu da kamu çalışanlarına çok ciddi nefes aldırmıştır. En düşük 1. basamakta olan memurumuzun maaşı 11 bin 800 lira civarında olmuştur. Emeklilerde çok ciddi bir düzenleme yaptık" dedi.

EK ZAM GELECEK Mİ?

Son dönemlerde memur , emekli ile asgari ücretlilere Nisan'da ek zam yapılacağı kulislerde konuşuluyor. Ancak Bakan Bilgin, olağanüstü bir durum olmazsa ek zam yapmayacaklarını, ekonomik göstergelerin de bu yönde olduğunu söyledi. Bu açıklamaya göre memur ile emeklilere ve asgari ücretlilere ek zam olmayacağı görüldü.

Sizce ek za mgelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Ek zam geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (21)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Kesinlikle askeri ücrete zam gelmesi gerekli
Ziyaretçi 15 Ay Önce
kesinlikle emekli maasina zam yapilmali asgari ucret olmasi
Ziyaretçi 15 Ay Önce
kesinlikle memura emekliye ek zam yapılmalı en az yüzde 25 yapılıp adaletsizlik giderilmeli
Ziyaretçi 15 Ay Önce
kesinlikle emekli maaşınızı artması gerektiğini
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Bence acilen memura zam gelmelidir.