Son dakika: Asgari ücret, emekli ve memura ara zam için 2 rakam 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Asgari ücret, emekli ve memura ara zam için 2 rakam 2023

Memur, emekli ve asgari ücretlilere ek zam için son dakika açıklaması geldi. Kulislerden gelen haberde 2 seçeneğin masada olduğu bildirildi.

Çalışma Hayatı 12 Mart 2023 15:11 13
Son dakika: Asgari ücret, emekli ve memura ara zam için 2 rakam 2023

Son dakika haberi: Memur ve emekliye ek zamda iki formül belli oldu.

Kamu personelleri ile emeklilere seçimlerdne önce bir zam yapılabileceği konuşulurken bir son dakika haberi geldi. Gelen son dakika haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ocak ayında yaptığı yüzde 30'luk zamdan sonra ek bir zam için görüşmeler yaptığı iddia edildi. Kulislerden gelen son bilgilere göre ek zammın yüzde 15 ile 25 arasında planlandığı bildirilirken bunun iki yolla verilebileceği, masada iki seçeneğin olduğu bildirildi. Öte yandan asgari ücrete de ara zam formülünün masada olduğu belirtiliyor.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen büyük depremden sonra bölgede yaralar sarılmaya başlandı. Yapılan incelemelerde depremin mali boyutunun 35 ile 40 milyar arasında olduğu bildirilirken depremin ekonomik boyutunun da büyük olduğunun altı çizildi.

Deprem öncesi memur ve emeklilere Nisan ayında bir ara zam yapılmasının planlandığı bildirilirken deprem, EYT ve ek göstergenin maliyeti ile birlikte ara zammın ertelenebileceğine yer verildi.

İKİ SEÇENEK VAR

Ara zam için masada iki seçenek olduğu öğrenildi. Bu iki seçenekten ilki ara zammın Nisan ayında gelmeyeceği, iptal edilip Haziran ayında maaş zammına refah payı olarak ekleneceği bildirildi. İkinci seçenek ise emekli ve memurlar ile asgari ücretlilere seçimden önce ara zammın biraz daha düşük seviyede, yüzde 5-15 arasında yapılması.

Sizce hangi seçenek gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Ek zam belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Emekliye intibak ve yüzde 50 zam gelmesi gerekiyor emekli torununun elinden tutup gezdiremiyir 5500 nedir yahu en az yüzde 50 zam gekemeki emekliye vallahi billahi seçimin kaderini emekli belirleyecek 15 milyon emekli zam bekliyor acil hemde acil
Ziyaretçi 13 Ay Önce
2000 yılından sonraki emeklilere intibak gelmeli ve emekliye ayrıca yüzde 50 zam verilmeli gerçekten çok zor durumda emekli seçimin kaderini 15 milyon emekli belirler benden demesi
Ziyaretçi 13 Ay Önce
emeklilerin durumunu perişan makas iyice acildi iyi bir zam olmazsa sandik yakinda emeklinin önüne gelecek görüşmek üzere
Ziyaretçi 13 Ay Önce
En az yüzde 15 lazım. Ramazan zammı bile her şeye %15 in üstünde geldi
Ziyaretçi 13 Ay Önce
asgari ücrete %55 memura %30 zam böyle adaletsizlik olur mu? neden ayrımcılık yapılıyor? memura nisanda %25 zam verilip asgari ücrete verilen zam kadar yapılmalı hak hukuk bunu gerektirir. memurlar şu anda küstürülmüş durumda