Son Dakika: Asgari Ücret Ek Zamla 5900 TL Olacak mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Asgari Ücret Ek Zamla 5900 TL Olacak mı?

Asgari ücrete ek zam konusunda son dakika açıklamaları gelirken bazı haber sayfaları 5900 lira olabileceğini yazdı. Peki asgari ücret 5900 lira olacak mı?

Çalışma Hayatı 13 Haz 2022 15:22 1
Son Dakika: Asgari Ücret Ek Zamla 5900 TL Olacak mı?

Asgari ücret 5 bin 900 lira mı olacak?

Son dönemlerde asgari ücrete Temmuz ayında ek zam yapılacak mı? Yapılmayacak mı? sorusu en çok araştırılan, en çok merak edilen soru oldu. Rekor seviyelerde gelen enflasyon nedeniyle geçinemeyen, kirasını elektriği suyu ve pazar alış veirşini yapınca cebine değil para kalması üstüne borçlanan ve her ay daha da kötüye giden vatandaşlar, asgari ücrete zam istiyor.

5 AYLIK ENFLASYON FARKI

Yılın ilk 5 ayındaki enflasyon farkı yüzde 28.14 seviyesinde oldu. Buna göre bir hesaplama yapıldığında asgari ücretli sene başından bu yana 1100 lira civarında bir kayıp gördü. İşte memur emekli ve asgari ücretlinin enflasyona göre maaş kayıpları:

Görsel: Sözcü

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen son açıklamalara baktığımızda asgari ücrete ek zammın şimdilik netleşmediği görülüyor. Çünkü asgari ücrete zam için komisyonun toplanması gerekiyor. Asgari ücret tespit komisyonunun sene ortasında toplanması için ise yasa değişikliği gerekiyor. Bu nedenle komisyonun toplanması zor görünüyor.

Zamda bir ihtmal var o da vergiler. Asgari ücretten alınan 750 civarında vergiden vazgeçilmesi durumunda maaşlara 750 liralık bir zam olabilir. 

Bazı haber sayfaları ise asgari ücrete yüzde 40'a yakın bir zam yapılıp 5 bin 900 liraya çıkarılabileceğini iddia ediyor. Ancak bu konuda net bir bilgi henüz yok. Asgari ücretin 5900 lira olmasına zor gözüyle bakılıyor. Sizce 5900 TL olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zam açıklaması geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
AZ KALDİ SU 2023 GELİR ELBET YOLCUDUR ABBAS BAĞLASAN DURMAZ MİSALİ ABBAS GİDECEK .