Son dakika... Artık çiftçinin ne ekeceğine devlet karar verecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika... Artık çiftçinin ne ekeceğine devlet karar verecek

Tarım Bakanlığı yeni bir kanun teklifi hazırlıyor. Son aşamaya gelen kanun teklifi ile birçok alanda önemli düzenlemeler yapılacak.

Tarım 20 Ara 2022 08:36 1
Son dakika... Artık çiftçinin ne ekeceğine devlet karar verecek

Artık vatandaşın ne üreteceğine devlet karar verecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı bir düzenlemeye daha gidiyor. Tarım alanında köklü düzenleme yapmayı öngören bir kanun taslağı hazırlayan Tarım Bakanlığı, bu düzenleme için son aşamaya kadar geldi. Ekonomim.com'un ulaştığı kanun taslağının detaylarına baktığımızda belirlenen ürünlerde üretim yapılması artık bakanlığa tabi olacak ve çiftçier, belirlenen ürünlerin üretimini izne tabi şekilde yapacak. Bu ürü,nlerin izinsiz şekilde ekilmesi durumunda ise çiftçiye para cedzası kesilecek.

Söz konusu düzenleme ile birlikte artık tarım alanları boş kalmayacak. Boş kalan tarlalar, yapılacak sistemli denetlemelerle belirlenecek ve bu alanlarda da tarım yapılması sağlanaca.

Bir diğer düzenleme ise belirlenen ürün ile ürün gruplarının ekimi konusu. Bu ürünlerin üretilmesi için çiftçiler bakanlıktan izin almak zorda olacak. İzinsiz ürünü ekene para cezası kesilecek. 

2 YIL EKİLMEYEN TARLALAR

Eğer bir tarla iki yıl üst üste ekilmemişse bu tarım arazileri bakanlık tarafından kiraya verilecek ve buralarda üretim yapılması sağlanacak. Kiralamadan gelen para ile arazi sahibine de para verilecek.

Vatandaşlara yapılan destek ödemelerinde Çiftçi Kayıt Sistemindeki veriler dikkate alınacak.

Lif, tohum ve sap üretimleri , tıbbi amaçlı kenevir yetiştiriciliği bakanlık iznine tabi şekilde olacak. Kota Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek. 

Kanun teklifinin şimdi taslak aşamasında olduğu ve önümüzdeki günlerde tamamlanarak meclise sunulacağı öğrenildi. Düzenlemenin detayları geldikçe aktaracağız. Finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Pazarcılık yapacaksın git ciftcilik belgesi al formalite tarla kirala 3 dönün kavun ekicem de devleti kandır belge alma ekme devlette bu yıl 1000 ciftci kavun ekecek ithalat yapmamıza gerek yok desim ama oryada kavun yok devleti kandıran belge almak için pazarcı var