Son dakika art arda müjdeler: İşte 23 Ocak 2023 kabine toplantısı kararları Cumhurbaşkanı açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika art arda müjdeler: İşte 23 Ocak 2023 kabine toplantısı kararları Cumhurbaşkanı açıklaması

Son dakika haberi: 23 Ocak kabine toplantısı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı. İşte gelen son dakika açıklaması.

Son Dakika 23 Ocak 2023 20:21 19
Son dakika art arda müjdeler: İşte 23 Ocak 2023 kabine toplantısı kararları Cumhurbaşkanı açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklama yapıyor.

Beştepe'de bulunan Cumhurbaşikanlığı Külliyesi'nde , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan kabine toplantısı sona erdi. Toplantının sona ermesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti ve açıklama yapmaya başladı.

İşte 23 Ocak 2023 kabine toplantısı kararları.

Normalde seçimler 18 Haziran'daydı. Ama bunu güncelleme ihtiyacı duyduk. Milli iradenin en yüksek katılımla ve en iyi şartlarda olmaıs ile sorumluyuz. Bu kapsamda yaptığımız değerlendirmelerde 14 Mayıs gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Anayasadaki maddelere göre ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz. Anayasaya göre 3/5 çoğunlukla meclis yaparsa memnunşiyet duyarız. Eğer çoğunluk olmazsa Cumhurbaşkanlığı olarak kararımızı alıp süreci başlatacağız. 2023 seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçim yürütmenin temsilcisi Cumhurbaşkanı ve yasamanın temsilcileri vekillerin aynı gün belirlenmesini sağlayan yeni sistemin 2. seçimi olacak.

Küresel siyaset ve ekonomi düzeninin krizlerle sarsıldığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin güçlü duruşunu kabul etmek istemeyenler olacaktır. Eser ve hizmet alt yapısı sağlam, askeri ve teknolojik imkanları olan Türkiye'yi kabul etmeyenler sonuna kadar direnecektir. Ancak biz istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkabileceğimizi cümle aleme ispatladık. Geçmişte krizler içinde boğulan Türkiye'den, krizleri fırsata çeviren bir Türkiye haline getirdik. Siyasetimiz, geçmişle kıyas edilmeyecek bir olgunluk seviyesine ulaştı. Ekonomimiz, küresel operasyonlara rağmen, dünyanın takdirini kazanan bir yere geldi. Hamd olsun, potansiyelimiz ve imkanlarımız hepsinin üstesinden gelecek imkanlara sahiptir.

Yakından takip ettiğimiz hususlardan biri; Buraya hassasiyetle girmemiz lazım. Gençlerimizle yaptığımız ve hanım kardeşlerimizle yaptığımız görüşmeler. Ama şu anda üzerinde hassasiyetle durmam gereken konu, İsveç'in Nato üyeliği ile başlayan ve Kur'an-ı Kerim'in yakılması hadisesidir. İslam Dini Peygamberimizin müjdelemesi sonrası Ebu Cehil'in pehçok saldırısına maruz kalmıştır. Rabbimiz , Kur'an-ı Kerim'i koruyacağını söylemiştir. Modern demokrasilerde insan hakve özgürlüklerinin basit bir tanımı var. Bireyin hak ve özgürlüğünün sınırı, diğer insanların hak ve özgürlüklerinin başladıdğı yere kadardır. Hiçbir birey, hiçbire müslümanın ya da diğer dinlere yönelik eylem yapma hakkına sahip değil. İsveç'teki çirkin eylem, herkese yapılmış bir hakarettir. Bu alçak saldırının Türkiye büyükelçiliği önünde gerçekleşmesi, hem dini hem milli bir mesele oluyor. Bu zihniyet uzun süredir eli kanlı terör örgütlerine kucak açmayı da meşrulaştırmaya çalışıyor. Milyarlarca insanın inancı ile birlikte 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşa yapılan bu saldırı, bir arpa boy yol alınmadığınıın işaretidir. 

Kalkacaksın ,senin polisin koruması altında bu namussuzluğu yapacak ve onların korunması ile de orada biz müslümanlara ne yaptık diyecek. Böyle bir kepazeliğin yaşanmasına izin verenler NATO'ya üyelik açısından bizden bir şey beklemesin. Başta söyledim. Terör örgütlerine her yerde cirit attıracaksınız ondan sonra NATO'ya girme konusunda destek bekleyeceksiniz. Madem terör örgütü mensuplarını islam düşmanlarını bu kadar koruyorsunuz, ülkelerinizi de onlar korusun.

Ülkemizin 2023 yılına girdiği bu günlerde ilk başta ekonomi var. Geçtiğimiz yılı şehirlerimizin tamamına ve sektörün tümüne yayılan yatırımlarıyla işgücüne katılımdaki fevkalade artışı ile , yılın ilk 3 çeyreğinde yakaladığımız 6.2 'lik büyüme ile tarihi bir rekor olan 254.2 milyar dolara ulaşan ihracatıyla , OVP'de 3.4 olarak ön görülen bütçe açığının yüzde 1'e kadar gerilemesiyle, yıllar sonra tkerar fazla veren faiz dışı bütçe gerçekleşmesiyle tamamladık. En büyük sıkıntımız olan enflasyonu yüzde 64'e düşürdük. Önümüzdeki aylarda yüzde 50'li 40'lı 30'lıu oranlara indiğini göreceğiz.

Türk ekonomisinin dengeli ve başarılı bir seyir izlemesi önemlidir. Sadece yaptığımız düzenlemelerle vazgeçtiğimiz vergi gewlirimiz 290 milyar liranın üzerindedir. Bir başka ifade ile bu yöntemle 290 milyar liralık kaynağı evinde kullandığı elektrik ve alış verişe, günlük hayatın çok safhasında vatandaşın cebinde bıraktık. Doğalgazın yüzde 80'ini , elektriğin yüzde 60'ını sübvanse ederek insanımıza etkisini en aza 

1000 TL fatura ödeyen vatandaşlar, üste 4 bin lira daha vererek maliyeti karşılar. Aile destek programının bütçesini 40 milyar liraya çıkardır. Kapsamı da genişlettik. Bu ay itibarıyla sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının aylık barınma yardımlarını 2 milyarın üzerine çıkardık.

Yaşlı aylığını 1537 liradan yaklaşık 2 bin liraya , 40-60 engelli aylığını 1600 liraya, uyüzde 70 üzeri engelli aylığını 2 bin 400 liryaa yükselttik. Sadece bu ay 3.5 milyon haneye 740 milyon lira elektrik tüketim desteği ödemesi yaptık. İhtiyaç sahibi 8 milyon 897 bin kişinin sağlık sigortası için 3.2 milyar ödeme yaptık. Ücretli çalışanlara yapılacak gıda ve yakacak yardımını gelir vergisinden muaf tuttuk. Kamu personellerine ek gösterge, refah payı ile ilave imkan sağladık. Asgari ücreti enflasyon öngörüsünün çok üzerinde 8 bin 507 liraya , en düşük emekli aylığını 5 ibn 500 liraya çıkardık. Asgari ücret desteğini de 400 liraya çıkardık.Aynı şekilde gelir ve damga vergisi kesintisini , tüm maaşların asgari ücrete kadarki kısmından kaldırdık. Pek çok üründe KDV indirimi yaptıuk. Sözleşmelileri kadroya aldık. EYT'yi çözecek düzenlemeyi hazırladık. 500 bin konut 1 milyon arsa ve 50 bin işyeri başlattık.

Bunları yaparken üretim ve istihdamın kaynağı olan reel sektörü ihmal etmedik. İş dünyamızın finansmana erişimini en uygun şartlarla sağlayacak paketleri devreye aldık. Amacımız 

YAPILANDIRMA

"Vergi daireleri , gümrük müdürlükleri SGK, belediyeler, il özel idareleri yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Bu teklif ile vatandaş ve şirketlerin kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezalarını kaldırıyoruz. Yapacağımız düzenleme ile tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı sunuyoruz. Davalı vergi ve prim borçları da bu kapsamda olacak. Bilindiği gibi KYK borçlarının endfekse bağlı artışına son verdik. Ne kadar kredi aldılarda o kadarını geri verecek. Bu düzenleme ile endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılacak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz. Yapılandırma teklifinin tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.

İcralık borcu olan vatandaşlara da müjde. 2 bnin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek düzenlemeyi yapmıştık. Vergi dairelerinde 2 bin lirayı aşmayan borçları olan vatandaşlar için hayata geçiriyoruz. 1 defaya mahsus olmak üzere 31 Aralık 2022 'den önceki 2 bin liralık borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz"

EHLİYET AFFI

"Köprüler yollar ve trenlerle yolları daha güvenli hale getirdik. Bilhassa ölümlü trafik kazalarında sadece son 5 yılda neredeyse yarı yarıya azalma sağladık. Salgın döneminde artan ihracat ve işç piyasadaki canlılık ile karayollarında daha büyük bir hareketlilik yaşandı. Bireysel ticari karayolu kullanımındaki artış, aldığımız tüm tedbirlere rağümen kural ihlalleri sebebiyle sürücülerimizin ceza bpuanlarında ciddi yükselmelere neden oldu. Her konuda olduğu gibi bu hususta da vatandaşlarımızın gönüllerini rahatlarmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz.

Yapacağımız düzenleme ile sürücülerimizin alkol uyuşturucu ölümlü ve yaralanmalı kaza ve drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. 2.5 milyon kişinin ceza puanının silinmesini ve 10 bin ehliyetin geri verilmesinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

 Kadın erkek polisler bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Ept olucaz ltfn sayın c.baskanimiz genelini kadınlar olustuyor 5000 günü tamamlayamayanlarin borçlara yaptık çocuk borçlanması evde tat tuz yok kademeli açıklandıktan sonra resmen ölü gibi yaşıyoruz ltfn 5000 gün müjdesi verin bize ptesi şenlik olsun dua alın
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Ne oldu Belediye Şirket İşçileri (BİT) lere KADRO sözü.. KHK Kadro değil Belediye işçileri için Kamu Taşeronluğudur.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Belediye Şirket İşçileri KHK' lılara gerçek kadroyu verin ki haksızlık ortadan kalksın artık...
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Usta ögreticilerde müjde bekliyor
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Başkanım ben kendimi geçtim hiç değilse direksiyon sallayarak ailesini geçindiren şoför esnafı arkadaşlarımıza -ölümlü kaza dışında- koşulsuz #EhliyetAffı verin. Yuvalar dağılıyor, intiharlar yaşanıyor. Bu insanların başka meslekleri yok. Milyonluk araçları çürüyor. Allah için 🙏