Son dakika: Araç fiyatlarına yüzde 25 zam geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Araç fiyatlarına yüzde 25 zam geliyor

Son dakika haberi: Araç fiyatlarına yüksek oranda zam geleceği açıklandı. İşte araç fiyatlarına gelecek zam.

Taşıt 22 Ocak 2024 0
Son dakika: Araç fiyatlarına yüzde 25 zam geliyor

Araba fiyatlarına yüzde 25 zam geliyor.

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun bir açıklamada bulundu. Dünya Gazetesi'nden Özlem Sarsın'a açıklamalarda bulunan Torun, döviz kurunda yaşanan ve yaşanması muhtemel yükseliş ve maliyetlerdeki artışlar, Süveyş Kanalı'nda yaşanan gerilim ve gemilerin bombalanması ile birlikte fiyatların yüzde 25 oranında artmasını beklediklerini söyledi. Yaşanacak artışın 2024 yılının her çeyreğinde olacağını söyleyen Torun, gelecek sene başına kadar araba fiyatlarının en az yüzde 100 artacağını söyledi.

2023 yılının sonlarına dorğu ciddi şekilde düşen araç satışları hakkında konuşan Torun, “Otomobil kredileri de artık yok gibi bir şey. Bugün Türkiye’de alınabilecek en düşük sıfır araç fiyatı 1 milyon 200 bin lira. Nasıl mümkün olacak araç sahibi olmak? Kredilerin önünün açılması gerekiyor ama şu an OVP gereği bunun tam tersi uygulanıyor. Ekonominin rayına oturması için önümüzde 3-4 yıllık uzun bir süreç var” dedi.

Elektrikli araba satışlarının her geçen gün arttığını, 2030 yılında fosil yakıtlı araçların üretimlerinin duracağını söyleyen Torun, 2022 yılında ülkemizde 8 bin elektrikli araç satışı olduğunu, 2023 yılında ise 72 bin 179 elektrikli araç satışının olduğunu söyleyerek elektrikli araç satışının her geçen gün arttığını söyledi.

YÜZDE 100 ZAM

Torun, her çeyrekte araç fiyatlarına yüzde 25 civarında zam beklediklerini söyleyerek fiyatların her geçen gün artacağını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç